Евтин убиец на Garmin ли е новият Amazfit T-Rex 2?

Евтин убиец на Garmin ли е новият Amazfit T-Rex 2?

T-Rex Pro получава ъпгрейд

Amazfit T-Rex 2 е вече е официално представен; издръжлив, солиден GPS часовник за приключения с навигационни инструменти и „ултра дълъг живот на батерията“. 

Казват, че часовникът е идеален за „туристи, катерачи, бегачи и авантюристи, за изследване на непознат терен благодарение на навигация в реално време, следене на маршрут и функции за проследяване на пътуването“. Очевидно е изключително издръжлив, след като е тестван при температури от -30°C до +70°C.

На Amazfit T-Rex Pro, предишният модел в гамата, липсваха тези навигационни инструменти, един от факторите, които в крайна сметка се оказаха неблагоприятни в сравнение с конкурентните модели на Garmin. Той разполага с барометричен висотомер, компас и поддържа двулентово позициониране и пет сателитни мрежи. 

С водоустойчивост 10 атмосфери – до 100 метра – и акцент върху неговата издръжливост и супер дълъг живот на батерията, Amazfit T-Rex 2 се позиционира като пряк съперник на някои от по-скъпите часовници на Garmin, като Garmin Instinct 2 и Garmin Enduro. 

T-Rex 2 също така съдържа всички обичайни функции, които очакваме, 24-часово наблюдение на здравето, сърдечен ритъм, проследяване на съня, насищане на кръвта с кислород и проследяване на стреса. 

Понастоящем няма информация за цените в САЩ, Обединеното кралство и Австралия, но европейската му цена е 229,99 евро и ще бъде пусната в „други страни“ през юни. Това е по-малко от половината от цената на Garmin Enduro и с над 100 евро по-евтино от Garmin Instinct 2 без соларно зареждане, който изглежда ще бъде основната конкуренция на T-Rex 2.

Анализ: Може ли T-Rex 2 да отхапе дял от Garmin? 

T-Rex 2 може да бъде кръстен на краля на динозаврите, но тук се позиционира като аутсайдер, повече като велосираптор, отколкото тиранозавър. Amazfit и неговата компания майка Zepp може да са вторият по големина производител на преносими устройства в света, но T-Rex 2, подобно на предшествениците си, води тежка битка срещу по-известния и спечелил доверие Garmin. 

Въпреки това, Garmin не е евтин, и тъй като Amazfit произвежда своите компоненти сам и може да изреже някои функции, които е малко вероятно да бъдат използвани от някой, освен най-сериозните спортисти, Amazfit T-Rex 2 е в състояние да предложи своите услуги на много по-конкурентна цена от своите конкуренти. 

T-Rex бавно си прави име като бюджетен смарт часовник, който ще издържи на всичко, което случайният фен на приключенията може да му хвърли. Вероятно най-запалените спортисти все пак ще изберат превъзходните модели на Garmin, но за всички останали, които търсят здрав смарт часовник, Garmin често са твърде скъпи и разполагат с твърде много функции. 

С това ниво на издръжливост и функции за навигация на разумна цена, T-Rex 2 може да бъде достъпна втора опция, особено във времена, в които хората търсят любимата си технология за по-малка сума.


Статията е преведена от английски.