Защо да купя смарт часовник на моето дете?

Защо да купя смарт часовник на моето дете?

Смарт часовникът е умна джаджа, която съчетава характеристиките на класическия дигитален часовник, някои функции на мобилния телефон и редица екстри на една фитнес гривна. Освен по цена и визия, смарт часовниците често разделяме и според типа притежател. В тази връзка, днес пазарът ни предлага както класически смарт часовници за възрастни, така и детски смарт часовници. Разбира се, поради своята таргет аудитория и директен притежател, последните се отличават с някои специфики и най-вече с това, че работят на по-опростен принцип. Естествено, голяма част от смарт часовниците за деца не разполагат с функциите, налични в стандартните модели за възрастни. Въпреки това, трябва да отбележим, че детския умен часовник е една изключително практична джаджа, която влиза в страхотна употреба, най-вече на родителите. 

Какво представлява детският смарт часовник?

Детският смарт часовник разполага с голяма част от екстрите и спецификите на класическия умен часовник, използван от възрастните. Тук обаче съществуват някои ограничения. С други думи, детските модели не притежават всички видове функционалности на модерните смарт часовници. Естествено, визията на детския умен часовник също е по-различна и е съобразена с вкусовите предпочитания на своите притежатели. Както се досещате, дизайнът е направен така, че да бъде харесан, но и лесно използван. На практика обаче новите модели детски умни часовници разполагат с много функции, характерни за тези, предназначени за големите – камера, фитнес тракери, GPS система. Голям хит са детските варианти на устройствата с игри и интересни образователни приложения. 

Какви са предимствата на детските умни часовници?

Децата обичат джаджите. Те са родени в дигитален свят, в който използването на мобилни и умни устройства е нещо нормално и предпочитано. Ето защо е повече от ясно, че едно дете ще се зарадва много при получаването на подобна придобивка. Какви обаче са предимствата за нас, родителите, при подобна покупка? Истината е, че те не са малко. Ето защо да купите детски умен часовник на своето дете:

  • Функция безопасност. Това е основната причина мнозина родители да инвестират в подобен подарък за своите деца. Смарт часовникът разполага с проследяваща GPS система. Това означава, че свързвайки го с вашия телефон през специално приложение, вие ще знаете по всяко време къде точно се намира детето ви. Във времената, в които живеем, безопасността и сигурността са ценности, които на практика трудно някой може да ни гарантира. И най-често децата са в определен риск. За щастие, това са и времена на новите технологии. Това са времена, в които носенето на часовник от вашето дете ще ви даде спокойствие и сигурност за него във всяка една минута от деня, докато вие сте на работа или по задачи. 
  • Възможност за спешна комуникация с детето ви. Да, факт е, че това е опция, която вече е напълно достъпна и през мобилните телефони. Голяма част от децата обаче са във възраст, която по една или друга причина не е съвместима с подобно притежание. Ето защо, между другото, умните часовници най-често са пригодени за детска в детската градина или в началното училище. Те позволяват на родителите да се свържат с децата си чрез съобщение в кризисни ситуации. 
  • Защо часовникът е по-доброто решение от обикновен мобилен телефон? Ето ви още една причина да смятаме така: телефоните са предмети, които децата много по-лесно могат да изгубят. Не така стоят нещата с часовника, който седи през цялото време на детската китка. В тази връзка, това е допълнителната екстра за безопасност в инвестирането в смарт часовник за вашите деца. 
  • Разнообразие от възможности. Истината е, че детският смарт часовник предоставя много други допълнителни интересни функции. Така например, децата ви могат да се упражняват в различни дисциплини чрез образователните игри на умното устройство. Това е страхотна опция вашият син или дъщеря да съчетаят полезното с приятното. Нещо, което се превръща в огромно предизвикателство за днешните родители, нали?
  • Същевременно смарт часовниците са с точно определени (включително и подлежащи на допълнителен контрол от родителите) игри и забавления. В мрежата има огромно количество неподходящо за децата съдържание, включително и под формата на игри. Можете да бъдете сигурни, че вашето дете няма да попадне на него, защото сте го ангажирали с друго устройство, тоест със смарт часовник, който е създаден специално за конкретна възраст и е съобразен с нейните нужди. 
  • Да се върнем отново на аргумента, че в много случаи смарт часовникът е по-добрата опция от смартфона. А той е финансов. Истината е, че умните часовници за деца са в пъти по-евтини от мобилните телефони. А много деца днес искат да са като големите и държат да разполагат с преносима умна джаджа. Е, вече можете да задоволите капризите на своето дете, без да е нужно да давате цялата си заплата за целта. 
  • Смарт часовникът за деца обаче е много полезен и със своите умни фитнес приложения и екстри. За съжаление, днешните младежи не се интересуват кой знае колко от физическа активност и от здравословен начин на живот. Ако поднесете принципите на тези медицински фактори за баланс между силен дух и силно тяло по модерен начин под формата на красив и модерен смарт часовник, можете и да спечелите битката у дома. С други думи, родителите на злоядите деца ще могат да ги подтикват да се хранят и то правилно. А освен това, ако вкъщи имате малки любители на екранното забавление, ще съумеете по готин начин да ги накарате да станат и да се пораздвижат. Защото не вие ще го правите, а техните дигитални приятели – шарените и симпатични умни часовници. 
  • Последно, но не по важност, със смарт часовник позволявате на своето дете да бъде независимо и да прави нещата, които правят възрастните (да комуникират, да снимат, да използват мрежата), но по един надежден и безопасен начин. В крайна сметка, най-лесно е да забраним нещо на детето, но най-често забраната става причина за още по-силна притегателна силна към забраненото. 

Инвестицията в смарт часовник за вашето дете определено е умно решение. То ще ви даде търсеното от вас чувство за безопасност и сигурност за най-скъпото, което имате. При избор на смарт часовник горещо ви съветваме да съобразите модела както с възрастта на вашия син и дъщеря, така и с техните лични предпочитания. По този начин ще си гарантирате, че правите подарък на своето дете, от който и вие ще получите дивиденти, а няма да му поставите поредното ограничение и средство за контрол.