Към съдържанието
Какви функции имат смарт часовниците?

Какви функции имат смарт часовниците?

В последно време смарт часовниците набират популярност изключително бързо. Днес ежедневието ни е тясно обвързано със смартфона, който ни позволява да сме в постоянен контакт с хората, които обичаме, както и да бъдем постоянно информирани от този малък компютър в джоба си, съпътстващ ни на всяка крачка. Голяма част от потребителите напоследък започнаха да използват и смарт часовници, което от своя страна ангажира производителите в разработката на все по-атрактивни смарт устройства, с елегантна визия и куп полезни и търсени от хората функции. 

По магазините ще откриете огромно разнообразие от предложения – от вече познатите ни известни марки, до техни реплики и не толкова известни смарт часовници, които обаче по нищо не отстъпват на по-скъпите модели. Накрая всичко зависи от вашия характер, стил, предпочитания и не на последно място – бюджет.

Какво всъщност представлява смарт часовникът?

На практика смарт часовниците са технологичния напредък на така познатия ни през годините стандартен часовник – говорим за механичните и електронните такива. Все още смарт часовниците не са набрали чак такава популярност, че да изместят старите часовници, които са така обичани от мнозина, но определено са аксесоар, който е удобно да притежавате.

Голяма част от смарт часовниците разполагат с няколко полезни функции, като освен да показват дата и час, могат да мерят пулс, изминати разстояния, както и да показват различни съобщения и известия, като дори можете да проведете разговор през тях. Смарт часовниците могат да се използват самостоятелно, но е по-добре да ги свържете чрез Bluetooth с вашия смартфон за да можете да използвате пълната им функционалност.

Базови функции на смарт часовниците

Време е да опишем подробно какви функции има във всеки стандартен смарт часовник и какво ги прави толкова изкушаващи за нас потребителите.

Показване на час и дата

Нямаше да ги наричаме часовници, ако не разполагаха с най-основната функция, нали така? Тук става интересно. Освен да показват час и дата, смарт часовниците предлагат и хронометър, календар и възможност за следене на отбелязани събития. Също така можете да промените облика на часовника, като обикновено са налични множество различни предложения – интересни, стилни, уникални и открояващи се. 

Да, точно така! Смарт часовникът ви може да изглежда различно всеки ден.

Смарт Часовник Дата и Час

Крачкомер

Една от най-разпространените функции на тези устройства възможността им да броят колко крачки на ден правим. Те измерват разстоянието, което изминаваме на ден, с помощта на GPS тракер. Ако не разполагат с вграден такъв, то го правят с помощта на смартфона ни. Вашият смарт часовник може да посочи броя стъпки, колко калории сте изгорили, да проследи пътуването, да покаже карти и посока, както и колко време е изминало или е необходимо за достигане на крайната цел.

Таймер

С помощта на смарт часовника може да разделяте отделните сетове или серии по време на тренировка, както и да отмервате почивката си. Тази функция е изключително полезна за трениращи, защото с нея можете да задавате време за начало и край на всяко упражнение, интервал от почивки и т.н. 

Функцията таймер е полезна навсякъде другаде. Освен във фитнес залата и в парка, може да я използвате и в кухнята, офиса или където ви потрябва да засечете време.

Будилник и напомняния

Вашият смарт часовник може да ви събуди сутрин, както и ще ви напомни за предстояща среща или че е време да станете от стола в офиса и да се разтегнете. 

Съхранение и възпроизвеждане на музика

Накъде без любимите тракове? Един от най-големите плюсове на смарт часовниците е възможността да слушате музика от тях навсякъде – по време на джогинг, докато отивате някъде или работите. От смарт часовника си можете да възпроизвеждате и паузирате песни, както и да си правите плейлисти според предпочитанията.

Слушане на музика със смарт часовник

Следите какво се случва в социалните мрежи

По всяко време можете да преглеждате своите имейли, съобщения във Viber, Messenger или WhatsApp, както и нови известия от Facebook, Instagram, Twitter или Tik Tok. Всичко това можете да правите от смарт часовника, без да е необходимо да вадите смартфона си. Някои от по-модерните модели смарт часовници позволяват дори и да отговаряте на известията и да пишете съобщения и цели постове.

Здраве

С помощта на смарт часовника можете да следите отблизо показателите на вашето тяло, сред които пулс, нива на стрес, дневна активност, калории, прием на вода и т.н. Информацията се представя по два начина – обобщен и пълен, като дава представа за вашето моментно състояние и дали сте на 100% и какво е необходимо, за да бъдете.

Мониторинг на сърдечна честота и нива на кръвна захар

Да, има смарт часовници, които освен с пулсомер, разполагат и със сензор, измерващ нивата на кръвната захар. Тези функции са идеални за диабетици, както и за възрастни хора, страдащи от проблеми със сърцето и кръвната захар. Смарт часовникът е в състояние също така да открива аномалии в пулса или нивото на захарта и да ви предупреди, за да предприемете адекватни мерки.

Мониторинг на съня

Вече голяма част от смарт часовниците предлагат пълен мониторинг на съня. Те не само следят заспиването, но и отделните фази на сън, както и дали е повърхностно или възстановително. Всичко това е възможно посредством сензори, които измерват вашето дишане, пулс и движения, които извършвате докато спите. 

Трябва да признаем, че тази функция при много смарт часовници е доста точна.

Мониторинг на сън със смарт часовник

Контрол на теглото

Ако сте от тези хора, които постоянно следят своите калории, искат да качат или да свалят тегло, то смарт часовникът определено ще ви бъде от полза. Тази джаджа е способна да измерва колко калории приемате на ден, както и колко от тях сте изгорили през деня и по време на тренировка. Това не е всичко. Много смарт часовници ще ви известят, че е време да се раздвижите. Функцията е доста полезна, особено за хора, водещи заседнал начин на живот, които искат да променят това.

Следене на тегло със смарт часовник

Накратко за функциите на смарт часовниците

Смарт часовниците, независимо дали мъжки или дамски, са модерно устройство, което разполага с вградени множество полезни функции, които влияят на по-доброто ни представяне по време на тренировка, дават добра информация за здравословното ни състояние и ни помагат да живеем по-активно и здравословно. Освен всичко това са стилен и изключително модерен аксесоар, който съответства на всяка визия.

Голямо разнообразие от дамски и мъжки смарт часовници с уникален дизайн и множество функции ще откриете в магазин SmartX.bg. Очакваме ви!

Предишна статия 5 предимства от използването на слънчеви генератори на открито

Сравни продуктите

{"one"=>"Изберете 2 или 3 артикула за сравнение", "other"=>"{{ count }} от 3 артикула са избрани "}

Изберете първия продукт за сравнение

Изберете втория продукт за сравнение

Изберете третия продукт за сравнение

Сравни