Към съдържанието
Какви функции имат фитнес гривните?

Какви функции имат фитнес гривните?

С напредването на технологиите в днешно време, модерните смарт устройства са вече навсякъде около нас, включително и под формата на стилен аксесоар около нашата китка. Днес ще си поговорим малко повече за фитнес гривните и техните функционалности. Все пак това са устройства, създадени да улеснят максимално нашето ежедневие и именно благодарение на множеството възможности, които ни предоставят, те бързо се превърнаха в новата ни любима джаджа-аксесоар. 

Ако и вие сте от хората, които трудно правят разлика между смарт часовник и смарт гривна, то тази статия е за вас. Днес ще обясним по какво основно се отличават и на кое е по-добре да заложите, в зависимост от функционалностите. В края на тази статия вече ще знаете не само какви функции имат фитнес гривните и какво представляват, но и защо са толкова популярен избор сред трениращите.

Какво представляват фитнес гривните?

Фитнес гривните са устройства със сензори, които предоставят всичката информация на вашия смартфон и обратно. През последните няколко години фитнес гривните доста се ъпгрейднаха технологично и вече се отличават с удобни сензорни екрани и възможност за получаване на известия. Те са умни устройства, подходящи за вече активно спортуващи хора, както и такива които имат нужда от допълнителна мотивация за да започнат да живеят по-активно и здравословно.

Това, което отличава фитнес гривните от смарт часовниците основно са функциите. Фитнес гривната не разполага с толкова голямо разнообразие от функции, а само с най-базовите такива – липсват умното известяване с възможност за отговор, наличието на вграден микрофон, съхранение и възпроизвеждане на музика и т.н. Въпреки това те по нищо не отстъпват на смарт часовниците и в тази статия предстои да разберете защо.

С какви функции разполагат фитнес гривните?

Основната цел на фитнес гривните е да ви помогнат във воденето на пълноценен и здравословен начин на живот. За целта те разполагат с множество полезни функции, които ще ви мотивират да бъдете по-активни и да следите по-добре своето представяне всеки ден.

Фитнес гривните имат две основни функции, които предоставят всичко, от което се нуждае трениращият човек:

Сензор за движение

Чрез тази си функция фитнес гривната следи брой стъпки, изминато разстояние, траектория, колко калории сте изгорили и т.н. На практика тя е като крачкомер с много подобрения. Повечето фитнес гривни разполагат с вградени интелигентни сензори за движение. Информацията се записва във вградената памет на устройството. Въз основа на вече вградени в чипа ѝ данни, фитнес гривната изчислява според изминатото разстояние и време колко калории сте изгорили. 

Сензорът за движение основно се активира при проследяване на различните видове упражнения и запис на данните. Докато тренирате, независимо дали се разхождате, бягате, плувате или спортувате, фитнес гривната ви ще следи времето, в което тренирате, изгорените калории и други данни в реално време. След това ще синтезира и запише тези данни, за да можете да ги прегледате по-късно. 

Основната цел на тази информация е да следите вашето представяне, както и дали има нужда да намалите или увеличите активността си.

Сензор за сърдечен ритъм

Фитнес гривната е способна успешно да следи нивото на сърдечната честота, кислорода в кръвта и кръвното налягане. Всичко това е възможно благодарение на вграден фотоелектрически сензор, излъчващ LED светлина върху кожата ви, която абсорбира тази безобидна светлина. Сърдечният ритъм се определя от сензора, чрез измерване на отразената светлина след изпомпване на кръвта в кръвоносните съдове. 

Информацията се форматира и предава от фитнес гривната към вашия смартфон, който ще ви уведоми чрез приложението ако нещо не е наред, както и ще ви даде съвети какво можете да направите за да подобрите здравословното си състояние.

Предимства на смарт фитнес гривни

За кого е подходяща фитнес гривната? Отговорът на този въпрос е индивидуален и зависи изцяло от вашите предпочитания, ниво на активност и бюджет. Ето и кои са предимствата на фитнес гривните, в сравнение със смарт часовниците:

Компактни размери и удобство

Фитнес гривните са с доста по-малки размери в сравнение със стандартните смарт часовници, следователно разполагат и с по-малки екрани. Това всъщност си е доста голям плюс, тъй като малкият екран означава доста по-издръжлива батерия. Дългият им живот е гарантиран от нисък разход на енергия, когато устройството е сдвоено посредством Bluetooth връзка с вашия смартфон. Голяма част от фитнес гривните разполагат средно с живот на батерията до 14 дни непрекъсната употреба.

Ще се изненадате колко много хора не обичат часовниците точно заради размерите им. Голяма част от моделите са големи, тежки и причиняват дискомфорт. За разлика от тях фитнес гривните са малки, леки и комфортни, като дори изобщо не се усещат на китката. Това от своя страна е решение за хората, които не обичат да носят часовници.

Смарт Фитнес Гривни Удобство и комфортДобрата цена

По-малките размери и липсата на някои скъпи смарт функции води до по-изгодна цена. Ако искате устройство, с което ще можете да следите крачките, активността, здравните си показатели и качеството на тренировките си, но не искате да давате цяла торба с пари, вземете си фитнес гривна. Среден клас такава ще ви предложи всички необходими функции за всеки активно трениращ човек.

Водоустойчивост

Голяма част от фитнес гривните са напълно водоустойчиви, което означава че можете не само да се миете и къпете с тях, но направо да плувате и да се гмуркате. Нещо повече, фитнес гривната ще засича и вашата активност под водата.

Комфорт и безопасност

За разлика от много смарт часовници, фитнес гривните не са изработени от метал, следователно не се притеснявайте от алергии и дискомфорт. Качествените фитнес гривни се произвеждат от естествен каучук, който е напълно безвреден, освен това ги прави леки и комфортни.

От друга страна модерният дизайн на фитнес гривните ги превръща в моден аксесоар, наличен в различни цветове, което ги прави подходящи за изразяване на собствен стил и индивидуалност.

Накратко за фитнес гривните

Въпреки че не могат да се сравняват с многобройните функции на смарт часовниците, фитнес гривните са техен достоен конкурент. Стилният им дизайн, компактните размери и наборът от наистина полезни функции ги правят предпочитан избор за голяма част от хората, които искат да живеят активно и здравословно. Ако търсите бюджетен смарт аксесоар, който да ви предостави базова функционалност и комфорт, то заложете на качествена фитнес гривна.

Богато разнообразие от мъжки и дамски фитнес гривни ще откриете в нашия магазин SmartX.bg. Не пропускате да разгледате най-новите предложения сред колекциите ни!

Предишна статия 5 предимства от използването на слънчеви генератори на открито

Сравни продуктите

{"one"=>"Изберете 2 или 3 артикула за сравнение", "other"=>"{{ count }} от 3 артикула са избрани "}

Изберете първия продукт за сравнение

Изберете втория продукт за сравнение

Изберете третия продукт за сравнение

Сравни