Към съдържанието
Какво да търсите в потенциален умен дом

Какво да търсите в потенциален умен дом

Когато се купува нов дом, любителите на технологиите обикновено смятат за полезно да измерят стойността му по редица нестандартни функции и възможности, които биха позволили интегрирането на умни системи. А именно, можем също така да преценим колко функционално може да бъде инсталирането на набор от устройства, като например умна сигурност или свързване с интелигентни хъбове в домакинството.

В този смисъл може би си струва да се провери дали домът е подходящ, преди да се нанесете, вместо да се опитвате да го реновирате и пригодите по-късно. Разбира се, всичко зависи от това какво точно желаете в дома и може да не е решаващият фактор. Въпреки това, ето няколко съвета, които може да помогнат да вземете добро решение:

Стая за джаджи

Разположението за инсталиране и използване на вашите приспособления или умни аксесоари разбира се е важен момент. Имате ли достатъчно място за две игрални бюра, едно за вас и вашия партньор, във вашия нов дом? 

Или може да отделите достатъчно пространство за VR преживявания в свободна стая на къщата? Създаването на удобна медийна стая си струва, но само ако отделите време да подредите всичко правилно. Независимо от интереса ви, осигуряването на достатъчно място за инсталиране на тези продукти е добра идея отрано, особено ако вече сте започнали да ходите на огледи. 

Устройства за сигурност

Интелигентната сигурност става все по-популярна поради редица основни причини, като камери, които засичат движение, аларми за кражби, които се обаждат на спешни служби или други устройства, които са подходящи за вас и мястото където живеете. Възможно е обаче стопанска постройка или лошо подравнена пътека до входната врата да направи инсталациите на тези продукти трудни или може би неблагоприятни за подходяща защита. Макар че това може да не е нещо, което да ви откаже, обмислянето на това как ще използвате технология за обезопасяване на вашия имот, може да ви помогне да разберете какви малки ремонти може да се наложат.

Възможности за автоматизация

Струва си да измерите няколко зони от къщата, за да видите дали могат да се използват определени инсталации. Например умни завеси, които се отварят в съответствие с гласовия ви асистент, или се уверете, че вашият интелигентен хладилник, който помага за проследяването на инвентара ви, ще се побере в новата ви кухня, или също така, че вашият Wi-Fi сигнал е достатъчно силен в къщата ви, за да поддържа всички помощни програми във всяка стая (дори ако това означава закупуване на втори или по-мощен рутер) е много важно.

С тези съвети се надяваме да можете да намерите всичко, което е необходимо да подредите вашия умен дом. Несъмнено ще имате полза от ранното планиране. Така ще знаете какви са възможностите и ограниченията.

За още интересни статии по теми свързани с умни устройства и потребителска електроника може да се абонирате за нашият бюлетин. Намерете ни във Facebook и Instagram. 

Предишна статия 5 предимства от използването на слънчеви генератори на открито

Сравни продуктите

{"one"=>"Изберете 2 или 3 артикула за сравнение", "other"=>"{{ count }} от 3 артикула са избрани "}

Изберете първия продукт за сравнение

Изберете втория продукт за сравнение

Изберете третия продукт за сравнение

Сравни