Към съдържанието
Смарт кантар

Как да използвате смарт кантар?

Изчислете теглото си, процент на телесни мазнини и още

Умните кантари са полезен инструмент във вашия фитнес арсенал. Те надминават с много старомодният ви аналогов кантар. С тези кантари можете не само да измервате теглото си. Те мога да вземат предвид мерките на тялото ви и да комуникират с приложения, за да изчислят вашия индекс на телесна маса, процент мазнини, процент мускули и много други полезни показатели за здравето. 

Най-добрите смарт кантари правят това бързо и точно, като често взаимодействат с показателите за активност от вашия фитнес тракер или смарт часовник, особено ако използвате такъв, който работи със същата фитнес екосистема като вашата фитнес гривна.

Смарт кантарите обаче могат да направят много за вас и е важно да знаете как да извлечете най-доброто от тях.

 Настройване на вашия Смарт кантар 

Смарт Кантар със 17 функции за измерване на тялото Yunmai Pro M1806

За разлика от нормалния кантар, който просто трябва да разопаковате и е готов за употреба, смарт кантарът изисква малко повече първоначални настройки. Повечето умни кантари обикновено работят със сменяеми или презареждащи се батерии, както много други смарт устройства. 

След като смарт кантара се включи, ще трябва да преминете през две допълнителни стъпки: свързване на смарт кантара към вашия телефон чрез Bluetooth и изтегляне на съответното приложение. 

Самото приложение ще се различава от устройство на устройство, но повечето ще изискват поне да въведете вашия пол, възраст и височина, така че вашето тегло да може да бъде взето в малко по-широк контекст. 

Повечето ще могат да използват тази нова информация, за да изчислят вашия Индекс на Телесна Мазнина, който дава оценка на здравословното тегло на база на данни от цялото население. Някои от най-добрите смарт кантари обаче правят повече: можете също да въведете мерките на гърдите, бицепсите, талията и бедрата, за да създадете виртуален модел на себе си в приложението . 

Това ще позволи на кантарът да изчисли по-точно вашите фитнес показатели. Най-добрите умни кантари ви дават информация относно процент на мускули, мазнини и кости, илюстрирайки дали те са в или извън здравословния диапазон за вашата възраст, височина, тегло и пол. 

 Използване на вашия смарт кантар 

На пръв поглед е толкова просто, колкото използването на нормален кантар: стъпете и кантарът ще посочи теглото ви в избраната от вас деноминация (паундове или килограми) в допълнение към други статистически данни на цифровия дисплей на устройството.

Следващата стъпка обаче е да проверите приложението си, което автоматично се актуализира с най-новите ви статистики. Разбира се, вашето актуализирано тегло след това ще повлияе на всички данни и изчисления, като Индекса на Телесна Мазнина.

Ако използвате кантар, свързан с вашия тракер, вашият Fitbit Premium или Garmin Connect акаунт ще се актуализира автоматично с новите ви данни. Това означава, че теглото, процентите на мускулите и мазнините, показателите за сън, активност и други са на едно място – това е чудесен начин да създадете централен щаб за всички ваши здравни данни. 

Използвайте интелигентния си кантар отговорно 

Да се прекалява със следенето на теглото, мазнините и активността може да навреди на психичното ви здраве. Поради това е разумно да използвате вашия смарт кантар само като проверка дали здравните ви показатели са добри, но да не ставате твърде обсебени от килограми и проценти и да не  оказвате излишен натиск върху себе си.

Изследване от Университета на Минесота твърди, че измерването на собственото тегло по-често води до понижаване на самочувствието, и мнението ви за тялото ви отколкото до повишаване. За това е важно да използвате вашите умни кантари по умен начин. Числата на кантара не са най-важни. Ако не сте елитен спортист, а обикновен фитнес ентусиаст и се храните здравословно, пиете вода и се наслаждавате на упражнения редовно, не се обезсърчавайте, ако кантарът не покаже на 100% резултата, който искате. 

 

Източник: https://www.techradar.com/how-to/how-to-use-a-smart-scale

Предишна статия Какво представлява индексът на телесна маса (ИТМ)?
Следваща статия Как да предпазите вещите си от крадци?

Сравни продуктите

{"one"=>"Изберете 2 или 3 артикула за сравнение", "other"=>"{{ count }} от 3 артикула са избрани "}

Изберете първия продукт за сравнение

Изберете втория продукт за сравнение

Изберете третия продукт за сравнение

Сравни