Как да почистите вашия умен дом през пролетта?

Как да почистите вашия умен дом през пролетта?

Това е времето от годината, когато всички сме насърчавани да почистим дома си и да се подготвим за предстоящите топли месеци. И след още една зима, в която домовете ни станаха офиси, училища, фитнес зали и ресторанти, те вероятно ще се нуждаят от още по-сериозно изчистване от нормалното.

Но не само килимите и завесите се нуждаят от почистване. Добра идея е да освежавате вашите умни домашни технологии поне веднъж годишно. Добрата новина е, че няма да отнеме много време. Следвайте нашето ръководство стъпка по стъпка и поддържайте техниката си в отлично състояние.

Променете графиците за вашите интелигентни светлини и интелигентен термостат

Тъй като дните започват да стават по-дълги и по-топли, има смисъл да прегледате графиците за вашето умно отопление и осветление, така че те да се включват само когато имате нужда от тях.

Сменете важни пароли

След това променете важни пароли, като например за приложението за интелигентен дом и Wi-Fi. Това не отнема много време и е чудесен начин да запазите технологията си защитена.

За да актуализирате паролата си за Wi-Fi, ще трябва да отворите страницата за конфигурация на рутера и да влезете като използвате текущите си данни. Оттук потърсете менюто за безжични настройки. Отворете това и ще намерите опция за актуализиране на паролата си.

Не забравяйте да актуализирате и останалата останалата част от вашата технология.

Актуализирайте вашия фърмуер

Проверете секцията с настройки на приложението за интелигентен дом, за да видите дали има налични актуализации. Това е чудесен начин да получите нови функции и да подобрите съществуващите. Но най-важното е, че помага да се коригират всички грешки, за които може дори да не сте наясно.

И докато сте на това, проверете и смартфона си за актуализации. Тъй като повечето интелигентни домашни технологии могат да се контролират от вашия мобилен телефон, наистина е важно да поддържате и това актуално.

Почистете центъра за управление на интелигентния дом и камерите за сигурност

Разбира се, не би било пролетно почистване без почистване на петна ​​от прах.

За да получите перфектни кадри, използвайте кърпа от микрофибър, за да почистите обектива.

След това почистете вашия хъб и интелигентен домашен термостат. 

И накрая, не пренебрегвайте своя умен спийкър. Седейки в средата на кухнята или в коридора, това обикновено е доста беззащитно срещу ежедневната мръсотия място. Но те също са изненадващо трудни за почистване. Препоръчваме ви да използвате суха кърпа и сешоар, за да изглежда като нов.

За още интересни статии по теми свързани с умни устройства и потребителска електроника може да се абонирате за нашият бюлетин.