Към съдържанието
Пет устройства за умен дом, от които се нуждае всеки двор

Пет устройства за умен дом, от които се нуждае всеки двор

С началото на второто десетилетие на двадесет и първи век, възходът на умните технологии, способни да се интегрират в природата, става все по-често срещан в нашите домове. Тези интелигентни домашни устройства улесняват живота на собствениците им - както в къщата, така и извън нея. Интелигентните устройства за тревни площи и градини обикновено се разделят на четири категории: пръскачки, сензори, осветление и автоматизирани косачки. Така че, ако сте собственик на жилище, който не иска нищо повече, освен да седне, да се отпуснете и да се насладите на двора си, без да се налага да правите поддръжка като косене и други дворни работи, не търсете повече, защото тази статия е за вас.

Роботизирана косачка

Всеки, който някога е косил тревата, знае, че това е най-неблагодарната работа в задния двор, измисляна някога. За щастие това се превърна в една от най-лесните задачи за автоматизиране чрез технология. Практичността на притежаването на роботизирана косачка за трева е огромна. Можете да програмирате обхвата, височината на косене и графика на вашето устройство от удобния за потребителя контролен панел. Повечето модели дори използват функции за безопасност като ПИН кодове, за да предотвратят кражба или деца случайно да ги включат. При пълно зареждане едно такова устройство ще коси за около 45 минути, преди да се върне в дока, за да се презареди за още 45 минути. Вграденият му сензор за дъжд автоматично спира, когато усети, че дъжда е спрял се стартира отново.

Градински сензори

Градинските сензори са идеални както за начинаещи, така и за опитни градинари. Интелигентните градински сензори като могат да проследяват количеството влага, светлина, температура и PH на почвата, преди да ви дадат персонализирани препоръки въз основа на условията на вашата градина и прогнозата за времето. С база данни от голям набор от различни сорта растения, може дори да ви предложи растения, които биха растяли най-добре във вашия регион. Най-хубавото е, че сензорите обикновено се захранват със слънчева енергия и Wi-Fi, което улеснява проследяването на вашата градина.

Умен контролер за пръскачки

Интелигентните контролери за пръскачки ви освобождават от това да мислите кога и колко да поливате, като използват прогнози за времето и други данни от метеорологични сайтове, за да правят автоматични корекции според времето. Интелигентните контролери за пръскачки дават възможност на заетите собственици на дворове да създават свои собствени графици, базирани на лични предпочитания, от удобството на телефона. Ако все още не сте убедени, може да се изненадате да разберете, че повечето подобни устройства са съвместими и с други интелигентни домашни устройства като Alexa на Amazon или Google Home. 

Метеорологична станция

Домашната метеорологична станция е набор от метеорологични инструменти, комбинирани в едно устройство, което по същество измерва микроклимата на вашия двор. Метеорологичните станции събират данни, базирани на времето, използвайки различни инструменти, които са приложени, и генерират действащ отчет за това какви условия имате, какви видове растения растат най-добре в него, колко дъжд вали и други полезни данни. Въз основа на вашите предпочитания, той редовно ще изпраща този отчет на вашия телефон, където данните могат да се съхраняват или използват за вземане на решения относно вашия двор.

Интелигентни LED крушки 

Ще имате пълен контрол на визията на двора с набор от интелигентни LED светлини. Направете вашия двор впечатляващ през нощта с LED крушки от целия цветен спектър и ги използвайте, за да променяте цветовите си схеми от сезон на сезон или за специални събития! Не само можете да оцветите тревата си, но можете също да контролирате кога светлините се включват. В допълнение, тези крушки са направени за открито - което означава, че те могат да преживеят виелици, бури или обилно поливане от напоителна система.

Кое от тези интелигентни устройства е най-необходимо на вашата морава или градина? Това е труден въпрос, защото всички те са толкова полезни. Когато комбинирате някое от тези устройства с професионален озеленител, със сигурност ще се окажете с красив, умен и зелен двор, който сте дори не сте подозирали, че може да имате. 

За още интересни статии по теми свързани с умни устройства и потребителска електроника може да се абонирате за нашият бюлетин. Намерете ни във Facebook и Instagram

Предишна статия 5 съвета – Как да направите дома си умен за лятото?

Сравни продуктите

{"one"=>"Изберете 2 или 3 артикула за сравнение", "other"=>"{{ count }} от 3 артикула са избрани "}

Изберете първия продукт за сравнение

Изберете втория продукт за сравнение

Изберете третия продукт за сравнение

Сравни