Към съдържанието
Ползите от пречиствателя на въздух през цялата година

Ползите от пречиствателя на въздух през цялата година

Какви са признаците, че трябва да инвестирате в пречиствател на въздуха?

Ако страдате от астма, алергии или друго респираторно заболяване, което може да се влоши от частици във въздуха, пречиствател на въздуха може да ви осигури известно облекчение. Пречиствателите на въздуха са особено важни в тези домакинства, защото бързо и тихо изчистват алергените и други частици, ефективно премахват миризмата, цветния прашец, дима, праха, пърхота на домашни любимци и почти всички други замърсители, присъстващи във въздуха. Без пречиствател на въздуха домовете събират много прах и микроби, което може да доведе до здравословни проблеми. Освен това, някои пречистватели разполагат с антимикробни филтри и могат да елиминират почти всички микроби и бактерии и да инхибират растежа на микроорганизмите върху филтъра.

Как е полезен пречиствателят на въздуха през пролетния сезон?

Пролетта е добре дошъл момент за повечето от нас да отворим прозорците си. За съжаление, така каним много пролетни алергени в нашето пространство. Сигурно всеки е забелязвал, когато лъч слънчева светлина влезе през прозореца и се види целият прах, цветен прашец и други частици, носещи се във въздуха, плуващи в кухнята ни. На повечето от нас ни се иска тези частици да изчезнат след няколко седмици, но те издържат през лятото и с добавяне на плесени се увеличават отново през есента, когато листата окапят. Почти всеки сезон е сезон на алергиите.

Тъй като болшинството хора се опитват да направят домовете си по-удобни, безопасни и здрави за себе си и семействата си, нека не забравяме за това едно невидимо нещо във всяко пространство, в което живеем, но сме склонни да приемаме за даденост; самия въздух, който дишаме! Помислете за качествен пречиствател на въздуха за стаите, където прекарваме голяма част от живота си.

Кои са някои фактори, които трябва да имате предвид, когато купувате пречиствател на въздух?

Уверете се, че уредът е предназначен да се справя с размера на помещението, в което е предназначен да се използва. Професионален съвет: уред с по-голяма мощност може да работи на по-ниска степен, която е по-тиха от уред с правилен размер, работещ на максимална степен.

Истинските HEPA и въглеродните филтри може да звучат като технологично прекомерно средство, но без тях имате само вентилатор. Не забравяйте, че истинската HEPA прочиства точно “онези частици” (наистина, наистина малки до 0,1 микрона), а въглеродът третира миризми от газове, които HEPA не може да улови.

Ако можете, купете поне един резервен филтър за устройството си, за което се препоръчва периодична смяна. Чист филтър означава чист въздух.

Някои функции, които може да имат смисъл за вашата ситуация, включват наблюдение на качеството на въздуха и електронен контрол на скоростта. Налични са нощен режим и режим на заспиване, а дори и Wi-Fi контрол.

За още интересни статии по теми свързани с умни устройства и потребителска електроника може да се абонирате за нашия бюлетин. 

Предишна статия Как смарт часовниците следят съня ви?

Сравни продуктите

{"one"=>"Изберете 2 или 3 артикула за сравнение", "other"=>"{{ count }} от 3 артикула са избрани "}

Изберете първия продукт за сравнение

Изберете втория продукт за сравнение

Изберете третия продукт за сравнение

Сравни