Смарт гривна за подарък – Какво да имам предвид?

Смарт гривна за подарък – Какво да имам предвид?

В последно време едни от най-популярните подаръци са смарт гривните и часовниците. Особено преди големи празници, те лесно могат да бъдат открити на изгодна цена, например когато има промоция Черен Петък. Смарт гривните могат да се подаряват за всякакви поводи, без значение, но дали наистина са толкова подходящи за подарък?

Както при редица неща, и при подаряването има някои правила, с които е желателно да се съобразите. В противен случай рискувате да закупите подарък, който да обиди получателят и вместо усмивка да ви го метнат обратно по главата. Едва ли бихте желали да изпратите грешно съобщение на своя близък или приятел или да му купите неправилното устройство, което даже не се свързва и с телефона му.

В тази статия ще ви дадем няколко насоки какво трябва да имате предвид, ако сте избрали да подарите смарт гривна по случай повода на вас близък, приятел или познат. Време да отговорим на въпроса – Подходящи ли са за подарък фитнес гривните? Да, подходящи са, но при някои условия.

Активен ли е човека, на когото желаете да подарите смарт гривна?

Фитнес гривните са подходящ подарък за хора, които обичат да са във форма и обожават тренировките, за активни спортисти, които тренират за състезания, редовно посещават фитнес залата, стараят се винаги да се хранят здравословно и добре, както и такива, които обожават разходките на открито и покоряването на различни трудоемки дестинации. Ако и вашият близък може да се нарече активен човек, то смарт гривната за подарък определено ще му се хареса и то доста много.

Обратното, ако се мъчите да накарате някого да бъде по-активен, подарявайки му аксесоар за активни хора може да го обидите и дори рискувате да ви се разсърди. За това добре проучете хобитата на човека, преди да му изберете подарък.

Смарт Фитнес гривна за подарък

Дали човекът желае да бъде активен?

Има и такъв вариант – да подарите смарт гривна на човек, който не е любител на спортуването и фитнеса, но би желал да започне. При този случаи определено имате зелена светлина, особено ако вашия близък или приятел ви е споменал многократно за желанието си да започне да тренира или да притежава подобен аксесоар. Чрез подаръка си ще успеете да го подтикнете към започване на нещо ново, за което получателя отдавна си мечтае, но до сега не е имал правилната мотивация.

Голяма част от смарт гривните разполагат с куп полезни функции, сред които следене на брой крачки, нива на активност, качество на съня и проследяват калории при различни упражнения. За някой, който тепърва навлиза в спортуването това определено би било от голяма полза и удобство в ежедневието.

Колко добре познавате получателя?

Ако сте склонни да дадете около 100+ лева за подарък, значи сте наистина близки с човека, на когото ще подравяте смарт гривна. За това и можем да го причислим в графата с лични подаръци, тъй като изборът му никак не е случаен.

Тук оставете да говори шестото ви чувство. Ако смятате, че човекът, за когото купувате смарт гривната ще я хареса, то значи сте прави. Особено в случаите, когато подарявате на наистина близък човек, член от семейството или много добър приятел, които със сигурност познавате доста добре и сте наясно с техните интереси. 

За всеки случай и непредвидени нехаресвания на подаръка, подсигурете възможност за връщане под формата на пълно възстановяване на сумата или ваучер. Така получателят ще може сам да си купи това, което най-много му се иска.

Изберете правилната смарт гривна

Да кажем, че всичко е OK – поводникът спортува или е начинаещ в тренировките и смарт гривната е желан и повече от полезен подарък. Да, но само в случаите, когато изберете правилната!

На първо място се съобразете с функционалностите. Нека смарт гривната да включва стандартни функции: да показва дата и час, да брой крачки, нива на активност, качество на съня, сърдечна честота, изгорени калории, напомняне за активност, набор от различни спортове. В зависимост от бюджета, който сте отделили, фитнес тракерът може също така да има различни дизайни за екрана и да приема обаждания и съобщения.  

Изберете смарт гривна, която лесно и бързо може да се свърже със смартфона на получателя и да се настрои. В противен случай тя ще остане неизползваема. 

И не на последно място, със сигурност е дизайна. Нашият съвет е да заложите на изчистени модели, в неутрални цветове на каишките. Ако подарявате на младо момиче или дама може да сте по-смели с нюансите, но пък ги съобразете с нейния стил, визия и характер. 

Ето и няколко предложения за смарт гривни, подходящи за подарък:

Голямо разнообразие от смарт гривни и часовници, подходящи за подарък на ваши близки и приятели ще откриете в нашия онлайн магазин SmartX.bg.

Нашият съвет: В случай, че не сте сигурни, помислете за друга идея

Желаете да подарите фитнес гривна на познат, но не сте сигурни дали той тренира или се интересува от активен начин на живот? Нашият съвет е в такъв случай да пропуснете и да потърсите друга идея за подарък. 

Подаряването на смарт гривна на нетрениращ човек, който не се интересува от спортове крие рискове от грешни интерпретации. Вашият близък може да си помисли, че не харесвате телосложението му и чрез фитнес гривната ги приканвате да спортуват повечко, като могат дори и да ви се обидят и разсърдят доста сериозно. 

От опит ще споделим, че подаръците с цел лек намек почти винаги не минават както е планирано, независимо с колко добри мисли го правите, за това по-добре недейте.