Смарт часовници и фитнес гривни - най-голямата фитнес тенденция за 2023 г

Смарт часовници и фитнес гривни - най-голямата фитнес тенденция за 2023 г

Вече в своята 17-та година, годишното проучване на ACSM Health & Fitness Journal се фокусира върху здравето и фитнеса за 2023 г. и след това. Повече от 4500 анкетирани здравни и фитнес професионалисти идентифицираха носими устройства като смарт часовници и фитнес тракери като водеща тенденция.

Носимите технологии – фитнес тракери, интелигентни часовници, монитори за сърдечен ритъм, GPS устройства за проследяване и т.н. – продължават да са тенденция номер 1, след като бяха въведени в проучването през 2016 г., с изключение на 2018 г. (№ 3) и 2021 (№ 3). 2).

Тези устройства позволяват на потребителите си да виждат напредъка, който може да не се забелязва още физически, като ги поддържат мотивирани и активни.

Освен това носимите технологии се развиха значително през последните няколко години. Започвайки като броячи на стъпки и монитори за пулс, устройствата вече могат да проследяват много повече, като телесна температура, калории, време на седене, време на сън, кръвно налягане, насищане с кислород, дихателна честота, ЕКГ и др.

Като цяло, ключът към успеха на носимите устройства е намирането на начини да ги свържете с общност. С над 100 милиона активни потребители на Apple Watch в света, все повече и повече фитнес клубове инсталират оборудване като Matrix, Technogym, Cybex и др., което се сдвоява с Apple Watches. Други съоръжения използват носими устройства за изграждане на общност и конкуренция чрез платформи като Myzone.

В допълнение към носимите устройства, има няколко тенденции, които да наблюдавате през 2023 г.

Пълният списък с Топ 10 на тенденциите е:

  1. Носими устройства.
  2. Силови тренировки със свободни тежести.
  3. Тренировка с телесно тегло.
  4. Фитнес програми за възрастни хора.
  5. Функционална фитнес тренировка.
  6. Дейности на открито.
  7. HIIT.
  8. Упражнение за отслабване.
  9. Наемане на сертифицирани фитнес специалисти.
  10. Персонално обучение.

SmartX.bg предлага разнообразие от смарт часовници и фитнес гривни, както и други продукти, които биха ви били от полза при подобряване на здравето и физическата ви подготовка, като например смарт кантарите

Източник: Campusrecmag.com