Към съдържанието
Този нов здравен тракер има „безкрайна батерия“

Този нов здравен тракер има „безкрайна батерия“ 

Устройството BHeart на Baracoda, представено на CES 2023, може да работи в повечето часовници, елиминирайки необходимостта да избирате между вашия смарт часовник и стандартен часовник.

На CES Baracoda показа своя здравен тракер, първият, който е универсално съвместим с вече съществуващи модели стандартни или смарт часовници

BHeart използва технология за събиране на енергия BMotion, за да презарежда батерията си от движение, топлина на тялото и светлина от околната среда. Сензори, вградени в BHeart, доставят данни на смартфон приложение, съвместимо с iOS и Android, за да могат потребителите да имат достъп до своите здравни данни.

BHeart е проектиран да се носи вместо каишка за стандартен часовник или като гривна. Въпреки своята простота, интелигентният му дизайн крие сложни сензори и технология за събиране на енергия. Платформата AIoT на Baracoda трансформира данните, идващи от множество здравни сензори, в реални прозрения за телесната енергия на потребителите, здравословното състояние, умствената дейност, нивото на активност и качеството на съня.

Според Baracoda, продукти като BHeart задават тона за следващата ера на здравните технологии, като се фокусират върху интегрирането на технологията във вече съществуващи продукти. Технологиите като BHeart може да направт целия сектор по-устойчив.

Baracoda казва, че тяхната технология разрушава бариерите, които съществуват на текущия пазар на устройства за проследяване на здравето. Тези бариери включват често зареждане, некачествени данни и нуждата от ръчни актуализации на софтуера. 

„Хора от всички възрасти и нива на физическа подготовка се нуждаят от по-лесни начини за проследяване на здравето си, така че трябва да проектираме продукти, които се вписват в начина на живот на всеки, включително хора, които не намират днешната технология за достъпна или лесна за поддръжка“, каза главният изпълнителен директор на Baracoda Томас Сервал в съобщение за пресата.

BHeart се фокусира върху устойчивостта със своя „енергийно-автономен дизайн“ и производство без пластмаса. BHeart е направен от устойчиви материали, като кожа и леки сплави.

BHeart също може да се използва многократно, тъй като може да се добави към всеки часовник, избягвайки необходимостта да избирате между вашия смарт часовник или по-официален часовник за специални поводи. 
BHeart е съвместим с часовници с ширина на ухото за закачане на каишката от 18 до 22 милиметра. Повечето стандартни часовници имат 20-милиметрово ухо.

Очаква се цената да започва от $100. Клиентите могат да закупят BHeart от април 2023 г. Приложението BHeart ще бъде достъпно в App Store през април и в Google Play Store през юни.

BHeart дава интересна посока за размисъл за бъдещето на здравните и фитнес тракери и смарт часовниците. Вероятно ще виждаме все повече такива технологии за напред и все по-рядко ще имаме нужда да презареждаме устройствата, които носим по себе си.

Източник: PRNewsWire
Предишна статия Смарт часовници и фитнес гривни - най-голямата фитнес тенденция за 2023 г
Следваща статия Ръководство за закупуване на Смарт Кантар

Сравни продуктите

{"one"=>"Изберете 2 или 3 артикула за сравнение", "other"=>"{{ count }} от 3 артикула са избрани "}

Изберете първия продукт за сравнение

Изберете втория продукт за сравнение

Изберете третия продукт за сравнение

Сравни