11 причини да купите смарт часовник

11 причини да купите смарт часовник

Смарт часовници стават все по-търсен и желан продукт, както за подарък, така и за собствено ползване. В тази статия изброихме част от най-честите причини за популярността на смарт часовниците.

Известия

Смарт Часовник Известия

Според нас известията са основната причина да си струва да купите смарт часовник. Лекотата при изпращане от китката и възможността да прецените важността на получените, без да изваждате телефона си от джоб или чанта, е безценна.  Опростява живота ви и спестява време - а времето е важно.

Социален етикет

Проверката на телефона ви може да бъде груба. Бърз поглед към китката е по-бързо, по-просто и по-фино.

Интернет на нещата

Можете да контролирате силата на звука на аудио система с няколко докосвания на китката си, също така мога да включвате и изключвате светлините. Отново, това е по-бързо и по-лесно от използването на телефон, а Интернет на нещата и технологията „Умен дом“ тепърва ще се развиват.

Пътуване

Смарт часовник може използва за преминаване през проверката на летището, като показва бордната карта директно на екрана на часовника. Всичко, което улеснява процеса на сигурност на летището, е от полза.

Отговаряне на повиквания

Различните смарт часовници се справят по различен начин с отговарянето на повиквания. Някои например позволяват на потребителите да приемат и отказват повиквания на часовника, но активира високоговорителя и микрофона на телефона (или слушалките, ако са включени) за разговора. Това е полезно, когато се разхождате със слушалки или докато шофирате, когато смартфонът ви не е лесно достъпен.

Други позволяват на потребителите да отговарят и да провеждат разговори директно от часовника (телефонът може да остане в чантата ви). Не е идеалният начин да отговаряте на всяко обаждане, но е полезно за бързи разговори, когато не можете да стигнете до мобилния си телефон.

Фитнес

Смарт часовник фитнес тракер

Всички смарт часовници са способни да броят стъпки и повечето ще работят с фитнес приложения като Endomondo и Strava. Ползата от смарт часовници е, че те свързват потребителите с други полезни функции.

Музика

Можете да се разхождате из града и да слушате музика от телефона в джоба си, ако се появи песен, която не ви харесва, просто натиснете „следваща“ на вашия смарт часовник. Можете също така да направите пауза, да регулирате силата на звука или да подредите следващата песен. Звучи тривиално, но наистина улеснява слушането на музика.

Живот на батерията

Едно от най-големите източвания на живота на батерията на мобилния ви телефон е този голям дисплей с висока разделителна способност - тъй като смарт часовникът намалява времето на ползване на големия екран, той може да окаже значително влияние върху живота на батерията.

И преди да се запитате дали свързването със смарт часовник през целия ден изтощава батерията - повечето използват ефективен Bluetooth 4.0, който изобщо не хаби батерия

Персонализиране

Възможността да сменяш циферблата си всеки ден е изненадващо забавно, през уикендите мога да се разхождам с танцуващата Мики Маус на китката си, но в понеделник сутринта в офиса мога да нося по -професионален часовник.

Сигурност

Случвало ли ви се е да се намирате в кофти район през нощта и да се страхувате да извадите смартфона си за 2000лв? За щастие умният часовник е много по-дискретен

Навигация

И накрая стигаме до навигацията - обикалянето на непознат град е много по-лесно със смарт часовник. На китката ви се изпращат указания, които ви казват кога и къде да преминете по-нататък.

Разбира се, основният аргумент срещу смарт часовници е, че те просто правят всичко, което един смартфон може, което е вярно, но те нямат за цел да заменят телефона ви, а да го допълнят и да направят живота ви малко по-лесен.

За още интересни статии по теми свързани с умни устройства и потребителска електроника може да се абонирате за нашият бюлетин. Намерете ни във Facebook и Instagram.