4 умни джаджи, които на практика почистват къщата вместо вас

4 умни джаджи, които на практика почистват къщата вместо вас

Много от нас са организирани професионалисти, но това не винаги е валидно при организирането на физическото ни обкръжение. 

Логично знаем, че чистата жизнена среда допринася за по-щастливи и по-продуктивни обитатели, но като много хора просто мразим почистването.

С толкова много стаи и уреди за чистене и силното желание да правим буквално нещо друго с времето си, предлагаме различни инструменти и приспособления, които ще свършат повечето, ако не и цялата работа вместо теб. Въпреки че някои от тях може да изискват първоначална настройка и свикване, в крайна сметка ще намалят времето и труда и определено ще забележите разликата.

1. Робот прахосмукачка, която се свързва с Wi-FI

Този тип роботи от по-висок клас почистват няколко типа подове, навигират около обекти, отговарят на гласови команди и работят за един час непрекъснато почистване. Силното му засмукване и ефективната въртяща се странична четка, заедно със способността й да бъде програмирана и контролирана от приложение, я правят достоен конкурент на професионалното ръчно почистване. Предлагат мокро и сухо почистване, създават карта на апартамента ви и позволяват да зададете задача за почистване само на определено помещение. Всичко това можете да правите от работното си място или другаде през приложение на телефона.

2. Самопочистваща се котешка тоалетна

Въпреки че е известно, че котките нямат нужда от толкова грижи колкото кучетата, все пак трябва да почиствате след тях. Тази футуристична котешка тоалетна почти напълно елиминира една от по-неприятните задачи, свързани с това да бъдеш собственик на котка, като автоматично отделя чистата постеля от бучките и пуска отпадъците в чекмедже с въглероден филтър. Има голям вход за котки всякакъв размер и е идеална за домакинства с няколко котки.

3. Пречиствател на въздух

Добрите пречистватели имат истински HEPA филтър за улавяне на 99,97% от праха и алергени с размер до 0,3 микрона. Това устройство добива все по-голяма популярност и става незаменим предмет във всяко домакинство, особено през зимните месеци, когато стоим повече на затворено. 

4. Робот за почистване на прозорци

Почистването на прозорците е неудобно и дори понякога може да бъде направо опасно. Вместо да се люлеете несигурно на висока стълба, пробвайте този почистващ робот, който идва с дистанционно управление, за да можете да контролирате движенията му. Неговите миещи се подложки от микрофибър ефективно почистват стъклената повърхност, премахвайки всички петна, мръсотия и прах, натрупани през годините.

За още интересни статии по теми свързани с умни устройства и потребителска електроника може да се абонирате за нашият бюлетин.