Към съдържанието
5 начина умният дом да направи есента ви по-лесна

5 начина умният дом да направи есента ви по-лесна

Лятото е страхотно, но има нещо прекрасно в есента и промяната във времето, която тя носи. С по-тъмните нощи и по-ниските температури, повечето от нас ще започнат да правят промени в дома, за да го поддържат уютен и студът да е далеч.

Умният дом може да ви помогне да се чувствате комфортно 

Релаксирате с хубава книга под одеялото или не искате да ставате от дивана, за да не безпокоите котката, която се е настанила удобно на коляното ви? Ако домът ви е свързан, можете да използвате гласа си, за да правите неща като пускане на вашата музика, настройване на Netflix или дори увеличаване на отоплението. Това е така, защото интелигентните високоговорители не само възпроизвеждат аудио, те слушат и това, което имате да кажете.

Парти център, когато приятелите и семейството идват

Докато градинските партита и барбекютата може да са по-честа гледка през лятото, събиранията обикновено се преместват обратно в дома през есента. Преди няколко години можеше да поставите компактдиск в CD плейъра или да включите радиото или телевизора, за да осигурите музика или фонов шум. С интелигентната технология можете да направите това и много повече. Помолете предпочитаната от вас услуга за стрийминг да изсвири малко джаз, извадете снимките от скорошното си пътуване, или дори потърсете в YouTube, за да покажете на гостите си видео, което знаете, че ще харесат.

Следете нещата

Есента е идеално време за разходка близо до дома или малко по-далеч. След като приключи дългата училищна ваканция, туристическите горещи точки и плажове са по-тихи, което е идеалното време да отидете на почивка и да се насладите на последните летни слънчеви лъчи. Или може би се завръщате към училищната заетост след почивка през лятото.

Есента може да донесе промяна в рутината за много от нас и известно време далеч от дома, независимо дали това е за няколко часа или няколко дни. Сега можете да наблюдавате нещата, когато не сте там, като използвате интелигентна домашна камера, свързана с друго смарт устройство, като телефон или таблет.


Кой е на вратата?

Пуснахте ли парното вече? Може би не сте склонни да го пускате толкова рано, така че потърсете пухкава пижама и пухкав халат, за да ви топли сутрин или просто когато си почивате у дома. И въпреки че всички можем да приемем, че хората, които доставят вашите пощи и колети, са виждали някои неща по време на работа, това не означава, че искаме да ни виждат свити в нашия износен, изцапан с чай халат. За щастие технологията за интелигентен дом може да ви позволи да приемете пакета си без да отваряте вратата или да напускате стаята, в която се намирате. Освен това ще можете да видите кой посещава входната ви врата, дори ако не сте там.


Проверете вашата домашна енергия и широколентов достъп

Електричеството и широколентовият достъп поддържат интелигентния дом работещ, така че е важно да проверите дали имате правилната инсталация, която работи за вашето домакинство. 


За още интересни статии по теми свързани с умни устройства и потребителска електроника може да се абонирате за нашия бюлетин. 

Предишна статия Как да предпазите вещите си от крадци?
Следваща статия Ревю на калъф Spigen Slim Armor Pro за Galaxy Z Fold 4

Сравни продуктите

{"one"=>"Изберете 2 или 3 артикула за сравнение", "other"=>"{{ count }} от 3 артикула са избрани "}

Изберете първия продукт за сравнение

Изберете втория продукт за сравнение

Изберете третия продукт за сравнение

Сравни