Към съдържанието
6 Ползи от използването на UV светлина за дезинфекция

6 Ползи от използването на UV светлина за дезинфекция

Традиционните методи за дезинфекция се използват от векове - но дали са достатъчно добри? Истината е, че дори и най-старателното почистване с гореща вода, белина и дезинфектанти може да пропусне вредни микроби и бактерии. В най-лошия сценарий тези неща могат да причинят заболяване или дори смърт.

От друга страна, UV дезинфекцията използва ултравиолетова технология, за да убие по-бързо всички микроби и бактерии и е чудесна добавка за други методи на дезинфекция.  Ето шестте най -добри ползи от използването на UV светлина за дезинфекция.

1 Дезинфекцията с ултравиолетова светлина не е токсична

Може би най-важното предимство на дезинфекцията с UV светлина е, че тя е нетоксична. За разлика от суровите химикали, които понякога се използват в почистващи и дезинфекционни продукти, UV светлината е екологична. Дезинфекцията на ултравиолетовите лъчи е физически процес, а не химически.

Дезинфекцията с ултравиолетова светлина е безопасна за употреба върху храни, както и за услуги за приготвяне на храни и нехранителни продукти. Докато хората могат да бъдат увредени от прекомерното излагане на ултравиолетови лъчи, подходящата защита прави този метод безопасен и нетоксичен за дезинфекция при ресторантьорството, сферата на услугите и медицинската индустрия.

2 UV светлината е изключително ефективна форма на дезинфекция

Следващото ключово предимство на дезинфекцията с UV светлина е, че този метод на дезинфекция може да бъде много по-ефективен от другите методи. UV светлината убива широк спектър от вредни организми.

Например, знаете ли, че UV светлината унищожава плесени и спори? Други методи за дезинфекция може да не се справят и те могат да оставят влажна среда, където гъбички могат да процъфтяват. Тъй като UV дезинфекцията е сух метод, можете да сте сигурни, че тя ще се погрижи за съществуващата плесен и ще предотврати растежа й в бъдеще.

3 Дезинфекцията с UV светлина убива патогени без имунитет

Ако сте следили новините за резистентни на антибиотици бактерии, знаете, че използването на някои традиционни антимикробни средства и дезинфектанти е имало ужасни последици. Развитието на резистентни на антибиотици бактерии е значителен проблем в медицинската общност.

За разлика от традиционните методи за дезинфекция, дезинфекцията с UV светлина е физически метод за унищожаване на бактерии. Следователно въпросните бактерии не могат да изградят имунитет към него. Това е огромен плюс, особено за болници и помещения за подпомагане на живот.

4 Дезинфекцията с UV светлина може да бъде автоматизирана

Следващото предимство на дезинфекцията с ултравиолетова светлина е, че създадените от нас технологии могат да останат на място в стаите за гости, готови за използване при необходимост. Страхотната новина е, че това означава, че можете да инсталирате нашето устройство и след това да го оставите самостоятелно да свърши работата.

Независимо дали искате да можете да дезинфекцирате стаи по всяко време, когато една стая е незаета или по време на определен цикъл за една нощ, нашите продукти могат да ви помогнат да свършите работата, без дори да се налага да сте там.

5 Дезинфекцията с UV светлина е достъпна

Може да ви изненада, че UV дезинфекцията е достъпен метод за дезинфекция. Хората понякога са с очакването, че това е скъпо, защото използва технология вместо химикали, но това не е така.

Еднократната инвестиция в устройство за дезинфекция с ултравиолетова светлина може да ви спести време и пари с години, защото означава, че няма да имате разходи за поддръжка през целия живот на продукта и тъй като уредът може да работи автономно, когато е инсталиран, без да има следи от използване с течение на времето, както е при другите методи.

6 Дезинфекцията с UV светлина е безопасна

Един от най-често срещаните въпроси, които получаваме за дезинфекцията на UV лъчи, е „Безопасно ли е да се използва?“ Хората са склонни да свързват излагането на ултравиолетови лъчи с рискове като слънчево изгаряне, но ключовото нещо, което трябва да се разбере, е, че UV светлината е безопасна, ако се използва правилно.

Ултравиолетовата светлина е по-малко вероятно да причини вреда, отколкото вредните химикали в почистващите продукти, ако вземете съответните предпазни мерки.

Дезинфекцията с UV светлина може да помогне на вашия бизнес

Изводът тук е, че преминаването към дезинфекция с ултравиолетова светлина може да помогне за защита на вашите гости, да спести време и усилия на персонала ви, да ви спести пари. Защо не опитате?

За още интересни статии по теми свързани с умни устройства и потребителска електроника може да се абонирате за нашият бюлетин. 

Предишна статия 5 предимства от използването на слънчеви генератори на открито

Сравни продуктите

{"one"=>"Изберете 2 или 3 артикула за сравнение", "other"=>"{{ count }} от 3 артикула са избрани "}

Изберете първия продукт за сравнение

Изберете втория продукт за сравнение

Изберете третия продукт за сравнение

Сравни