Към съдържанието
6 причини да използвате електрическа четка за зъби

6 причини да използвате електрическа четка за зъби

Много се говори защо трябва да използвате електрическа четка за зъби, а не обикновена. Наистина ли те оказват такова значение за вашето здраве на зъбите? Направихме проучване, за да разберем как и защо трябва да добавяте скорост и сила на търкане към обичайната си процедура за поддържане на оралната хигиена. 

  1. Спестяват работа

В крайна сметка дебатът за ползите от ръчното и електрическото почистване винаги ще се свежда до личните предпочитания, но по наше мнение електрическите четки за зъби са много по-ефективни, именно защото отнемат голяма част от работата. Много съвременни модели имат променливи функции, така че вече можете да контролирате скоростта и интензивността според вашите нужди, благодарение на вградените сензори и таймери, така че никога да не прекалявате.

  1. Премахват значително повече плака

Освен ценовата точка, една от основните разлики между ръчната и електрическата четки е използването на звуковата технология от електрическите - трептенето на главите (което просто казано означава редовен ритъм на движение). Те имат способността и доказано премахват много повече плака от ръчните четки, така че няма съмнение за това - определено ще забележите и почувствате разликата след смяната, както и вашият зъболекар при следващия ви преглед. От само себе си се разбира, че това значително намаляване на плаката също ще доведе до намалено възпаление на венците и риск от заболяване или инфекция, така че това е печеливша комбинация.

  1. Повечето са по-нежни към венците, отколкото обикновените

Ако се използват правилно, електрическите четки за зъби са много нежни към венците. Това е така, защото тяхната настройка е проектирана да спомага за поддържането на постоянен натиск, което означава, че физически не можете да прекалите или да навредите на венците, като прекалено силно четкате. Ключът към правилното движение с електрическа четка е като позволите на четката да седне върху зъба за около десет секунди, преди бавно да го премести към следващия. Не е нужно енергично да търкате с него или да го движите трескаво, просто трябва да го движите внимателно по протежение на зъбите и венците.

  1. По-бялата усмивка е почти гарантирана

Въпреки че не бива да очаквате наистина бяла, избелена усмивка, ще забележите, че тя е по-ярка в рамките на седмици след употреба, благодарение на по-бързото и ефективно премахване на плаката. Освен това вече можете да избирате четки с множество настройки, специално проектирани за това, върху което трябва да се концентрирате повече. Така например, ако избелването е проблем, който искате да решите, сега много модели идват с тази опция или настройка като фокус. Това важи и за различните видове глави. Гумените профили в средата на някои дизайни помагат повече за премахване на петна, докато други имат по-меки косми, които трябва да се търсят от тези с чувствителни зъби.

  1. Лесно е да разберете, ако четкате твърде силно

Ако космите на главата на четката ви за зъби се изтъркват лесно, това е сигурен знак, че четката въздейства твърде агресивно. Като общо правило, опитвайте да сменяте главите на четките си за зъби на всеки три месеца, но преди това не би трябвало да е необходимо. Освен това се опитайте да съхранявате четката си изправена и далеч от мивки и тоалетни - това ще попречи на бактериите, родени във въздуха, да се заселят върху главата.

  1. Ще издържат много по-дълго

Електрическите четки изглеждат като голяма инвестиция, но те ще издържат поне пет години, ако не и повече. Единственият редовен ангажимент, който те изискват, е смяната на горната част на всеки 3 месеца, както беше казано по-рано. 

За още интересни статии по теми свързани с умни устройства и потребителска електроника може да се абонирате за нашият бюлетин. 

Предишна статия 5 предимства от използването на слънчеви генератори на открито

Сравни продуктите

{"one"=>"Изберете 2 или 3 артикула за сравнение", "other"=>"{{ count }} от 3 артикула са избрани "}

Изберете първия продукт за сравнение

Изберете втория продукт за сравнение

Изберете третия продукт за сравнение

Сравни