6 причини да си вземете робот-прахосмукачка

6 причини да си вземете робот-прахосмукачка

Обирането с прахосмукачка е една от най-мразените домакински дейности. Трудоемко, монотонно и скучно, а в днешното забързано ежедневие просто отнема много време. За много хора закупуването на прахосмукачка-робот е прекрасен начин да почистите дома си, без да отделяте големи количества време и енергия.

Роботизираните прахосмукачки са малки уреди, обикновено с форма на диск, които почистват дома ви вместо вас. Те са достъпни на почти всяка цена, която можете да си представите, като цените намаляват, тъй като технологията продължава да се развива. Това не само ги прави достъпна опция за средния потребител, но сега можете да ги използвате заедно с други видове прахосмукачки, за да сте сигурни, че домът ви е възможно най-чист.

  1. Няма нужда от ръчно управление

Ако страдате от проблеми с мобилността или физически заболявания, прахосмукачката-робот е идеалното почистващо устройство за вас. То не само подобрява рутинното ви почистване, но го прави, без да натоварва допълнително вас или вашето тяло. Просто я включете и я оставете да почисти.

Тези устройства съдържат различни сензори, които им позволяват да почистват независимо от препятствията. Това елиминира необходимостта да стоите прави, да ходите и да се навеждате за продължителни периоди от време. Роботизираните прахосмукачки също са чудесни за възрастни хора, които може да страдат от артрит или болки в ставите. Много от тези прахосмукачки могат да бъдат настроени предварително с инструкции за почистване в определено време и обикновено изискват много малко поддръжка.

  1. Няма време, няма проблем

В нашия зает и често забързан свят по-голямата част от потребителите са натоварени със задачата да се грижат за семейства, да градят кариера и да поддържат активен социален живот. Тези ежедневни дейности очевидно са с приоритет пред почистването, което от своя страна създава належаща нужда от бърз и удобен начин за прахосмучене.

Тъй като роботизираните прахосмукачки могат да се почистват сами без никакъв надзор, те могат да ви спестят изумително много време. Това е идеалната прахосмукачка за всички заети хора. Тъй като не е нужно да наблюдавате тези устройства, можете да ги включите, преди да напуснете къщата. Някои модели дори ви позволяват да използвате смартфон или таблет, за да ги активирате, когато дори не сте вкъщи. Това ви позволява да отделяте повече време на дейности, които обичате и на които се наслаждавате, но въпреки това се прибирате в чист дом.

  1. Автоматично се настройва на различни повърхности

Различните подови повърхности изискват различни настройки на почистване. Ето защо много роботизирани прахосмукачки са оборудвани със сензори, които откриват промени в подовите повърхности. Няма нужда да мислите за килим, дърво и плочки, когато използвате тези машини; те автоматично се настройват. Те могат също така да откриват стълби и стени, като автоматично се насочват, за да предотвратят неволна повреда на уреда.

  1. Регулира настройките за почистване

При много собственици на жилища някои подови площи са по-мръсни от други. Като цяло областите, които получават най-голям обем пешеходен трафик, като антрета, кухни и коридори, са най-мръсни. Ето защо много роботизирани прахосмукачки са снабдени със способността да откриват количеството мръсотия в определена зона, което им позволява автоматично да регулират настройките си за почистване. Колкото по-мръсна е площта, толкова повече време ще отдели устройството за почистване.

  1. Самозареждане

Тъй като роботните прахосмукачки могат да се зареждат сами, няма нужда да се притеснявате за ръчно зареждане. След изпълнение на задача, прахосмукачката веднага ще се върне в докинг станцията. Това означава, че ако батерията ѝ е изтощена, тя автоматично ще се презарежда след всяко почистване. Някои устройства дори ще спрат процеса на почистване и ще се прикачат да се зареждат.

  1. Може да почиствате, когато не сте у дома

Не би ли било чудесно, ако можете да почистите къщата си, докато отсъствате? Сега можете, с малко помощ от роботизирана прахосмукачка. Въпреки че вече обсъдихме как може да помогне на тези, които имат малко време за почистване с прахосмукачка, струва си да отбележим, че някои роботизирани прахосмукачки могат да бъдат програмирани да започват автоматично почистване в определени часове от деня.

Освен първоначалната настройка, вие сте напълно свободни от други ангажименти. Това може да бъде особено полезно по време на ваканции, бизнес пътувания и други случаи, когато ще отсъствате от дома за продължителни периоди от време. Това е една от основните причини, поради които трябва да помислите за закупуване на прахосмукачка-робот.

  1. Сухо и мокро почистване

Някои модели по-висок клас имат функция както за обикновено прахосмучене, така и за мокро почистване с моп. Това дава възможност за повече приложения на прахосмукачката-робот и по-детайлно и прецизно почистване на различните видове повърхности във вашия дом. Забравете както за обикновените прахосмукачки, така и за ръчното почистване с моп!

Накратко, това са само някои от причините, поради които трябва да помислите за закупуване на прахосмукачка-робот. Разбира се, колкото повече пари похарчите, толкова повече функции ще получите. Тук със сигурност важи мантрата „получавате това, за което плащате“. Но без значение кой модел сте избрали, всички роботизирани прахосмукачки предлагат висока степен на удобство и гъвкавост.

За още интересни статии по теми свързани с умни устройства и потребителска електроника може да се абонирате за нашият бюлетин. Намерете ни във Facebook и Instagram