7 предимства на умните котешки тоалетни

7 предимства на умните котешки тоалетни

Малко са нещата, които котките ценят повече от ежедневно почистваната тоалетна. За съжаление на собствениците на котки ежедневните ангажименти често им пречат, поради което е лесно да забравят да почистват тоалетната всеки ден. Това може да бъде разочароващо както за котката, така и за собтвеника. За щастие, самопочистващите се тоалетни могат да помогнат с мръсната работа, за да се гарантира, че винаги има чисто място за ходене по нужда за малкото създание, което прави щастливи и него, и стопанина му!


Насърчава използването на тоалетната

Котките са привърженици на чистотата и нищо не ги кара да искат да използват своята тоалетна повече от това да я имат свежа и чиста между отделните употреби. Ако смятате, че почистването на тоалетната на всеки няколко дни е нормално, поставете се в техните лапи: Бихте ли искали да използвате тоалетна, която не е била измита? Със самопочистваща се тоалетна вашата котка винаги ще разполага със свежа тоалетна, която е готова за нея.


Ефективен контрол на миризмите

Безспорно е, че поддържането на чиста тоалетна помага за контролиране на миризмата. Така че самопочистващата се тоалетна, която се почиства след всяка употреба, има предимство пред обикновените тоалетни. Друг начин за контролиране на миризмата е чрез вида на използваната постелка. Въпреки че повечето хора познават традиционната тоалетна на бучки, автоматичната тоалетна има 5 пъти по-добър контрол на миризмите, не съдържа прах и абсорбира отпадъците много по-добре.


Лесна инсталация и поддръжка

Със самопочистващата се тоалетна, постелката е свежа в продължение на седмици. И тъй като тоалетната е предварително опакована в тава за еднократна употреба, просто изваждате тавата от кутията и я изхвърляте, без да се налага да изгребвате.


Спестява пари 

Въпреки че първоначалните разходи за самопочистваща се котешка тоалетна обикновено са по-големи от тези за обикновена, тя може да ви спести пари в дългосрочен план. Самопочистващите се кутии за котешка тоалетна са проектирани така, че да извличат максимума от чистата тоалетна, без да разхищават неизползвана тоалетна. Така не само спестявате от тоалетна, но и от по-малко пътувания до магазина и по-малко време за почистване на кутията за боклук, което ви дава повече време да се радвате на котката си.


Достатъчна за дом с много котки

Наличието на повече от една котка в дома ви означава повече изгребвания, за да поддържате кутията за боклук достатъчно чиста, така че всичките ви котки да я споделят. Със самопочистващата се тоалетна кутия ще имате по-малко грижи, защото тя автоматично ще поддържа чистотата, което означава, че всички котки и техните собственици ще живеят щастливо заедно. Разбира се, при повече котки, които използват една тоалетна, това означава, че ще трябва или да сменяте постелката по-често, или да се сдобиете с няколко тоалетни. Тъй като не всички котки са еднакви, струва си да наблюдавате навиците на домашните си любимци, за да видите кое е правилното решение за тях.


Предотвратява замърсяването на дома

Има няколко причини, поради които котката може да се изхожда извън тоалетната си. Причините могат да варират от здравословни до тревожни, а може би най-често срещаната причина е, че котешката тоалетна е мръсна. Като осигурите самопочистваща се тоалетна кутия, можете да гарантирате, че котката ви винаги ще има чисто място където да отиде, и няма да търси други опции из дома ви.


Прави уикенд почивките по-лесни

Няма ли да е чудесно, ако има кой да почисти котешката тоалетна, ако искате да си направите пътуване през уикенда? Със самопочистващата се котешка тоалетна това е последното нещо, за което ще трябва да се притеснявате. Дори когато собствениците на котките отсъстват, котките ви могат да се радват на чиста тоалетна, а вие няма да се притеснявате, че ще се приберете вкъщи с изненади.За още интересни статии по теми свързани с умни устройства и потребителска електроника може да се абонирате за нашия бюлетин.