Към съдържанието
7 страхотни иновации в банята, без които няма да искате да живеете

7 страхотни иновации в банята, без които няма да искате да живеете

Технологичните иновации в банята са доста важни в наши дни. Много хора се хвалят с модерни приспособления, които правят дома по-функционален. Не е изненада, защото ние хората винаги мислим напред в бъдещето и търсим умни решения. Винаги търсим начини да подобрим нашето ежедневия и заобикалящата ни среда. Затова не е чудно, че технологичните иновации вече са намерили своя път в домовете ни и дори баните ни, за да подобрят живота ни.


Предимства на технологичните иновации в банята

Разбира се, дори и с много нови високотехнологични дизайни на бани на пазара, някои хора са скептични към тях. Ако сте от хората, които харесват класически принадлежности и не можете да се доверите новите технологии, позволете ми да ви дам няколко причини да инсталирате иновации в банята в дома си.

Променете естетиката на вашата баня

Отминаха дните, когато баните бяха влажни и мрачни пространства. Технологичните иновации в банята са елегантни и красиви. Те ще добавят атмосфера към вашата баня и ще я направят по-приятна. Производителите вече осъзнават необходимостта артикулите да изглеждат добре, освен че предлагат отлично представяне. Те също работят усилено, за да се уверят, че тези иновации осигуряват комфорт, като се има предвид факта, че банята е място, където отиваме, за да се отпуснем и да забравим поне за малко за ежедневните отговорности.

Подобрете изживяването си в банята

Къпането в умна баня не е свързано само с почистване на тялото ви. Високотехнологичното оборудване за баня на пазара е проектирано да ви осигури фантастично изживяване под душа, което надхвърля измиването на тялото. Банята вече се възприема като спа стая, а не само като мивка и душ, и интелигентните иновации в банята ще ви помогнат да постигнете това и много повече.

Енергийна и водна ефективност

Ако не по друга причина, използвайте технологични иновации в банята, защото те ви дават възможност да спестите енергия и вода. Новите устройства и инсталации за баня са направени за спестяване на енергия и вода и следователно са чудесно допълнение към всеки дом. Всички се стремим да спестим пари тук и там за битови разходи и няма по-добър начин от това да използваме уреди, които ни помагат да намалим разходите.

Природосъобразни

Сега иноваторите създават интелигентно оборудване за баня на пазара, като се взима предвид влиянието към околната среда. Ето защо повечето елементи спестяват много вода и енергия. Ако искате да сте част от опазването на околната среда, набавянето на умни уреди за баня е начинът да започнете.

Хигиенно съзнателни дизайни

Баните са едно от местата в дома, където откриваме много микроби и мръсотия. Ако сте гермофоб, тогава през цялото време се тревожите за чистотата в банята. Сега имаме интелигентни уреди за баня, които ще отнемат тези грижи. Сега те използват антимикробна и самопочистваща се технология върху тоалетни седалки, душове, вани и подове, за да ви улеснят да поддържате банята си чиста.

Надстройте и добавете стойност към вашия дом

И накрая, технологичните иновации се търсят в наши дни, защото милениалите и техните предпочитания контролират потребителския пазар и те искат високотехнологични иновации в банята. Повечето потребители, които искат да закупят къщи, също искат да разполагат с уреди, които им улесняват да правят неща, а интелигентните уреди за баня са отлично решение. Така че, ако ще увеличите стойността на дома си, високотехнологичните иновации в банята са задължителни.

Най-добрите технологични иновации за баня, които да инсталирате във вашия дом

Сега, след като изброихме няколко причини да използвате високотехнологични иновации в банята, нека разгледаме няколко от модерните инсталации за баня, които са популярни в момента.

  1. Високотехнологични кранове

Отървете се от редовните си кранове и вместо това инсталирайте високотехнологични кранове. Те работят със сензори, които ви позволяват да пуснете водата само когато я използвате. Те имат сензор, който включва водата, когато поставите ръката си под крана. Помага за спестяване на вода, а също така премахва нуждата от ръчно включване и изключване на крана.

Можете също така да си купите кран с таймер, който ви позволява да зададете времето, през което искате водата ви да тече. Чудесно е за семейства с деца, които обичат да си играят с вода и винаги оставят чешмата да работи повече от необходимото.

  1. Отопляеми уреди за баня

Човек не оценява технологичните иновации за отопление на бани, докато не заживее в студена район и не трябва да използва банята посред нощ. Седенето на студената тоалетна седалка и ходенето по студени плочки не е приятно преживяване. Ето защо използването на отопляеми инсталации за баня в студена зона е толкова добра идея. Те осигурява комфорт, а в студените региони може да ви спести от ненужни здравословни проблеми, причинени от излагане на студ.

Започнете с инсталиране на отопляема тоалетна седалка, така че да не се налага да седите повече на замръзнала тоалетна седалка. След това можете да инсталирате и отопляеми плочки за баня, които поддържат пода на банята ви топъл независимо от температурата навън. Можете дори да разширите това към спалнята, така че да имате топли плочки наоколо. Също така помислете дали да имате отопляеми душ кабини и шкафове за кърпи.

  1. Спа вана и душ

Не е задължително душът ви да стои под вода, да се пени сапун и да се изплаква тялото. Сега можете да превърнете всяко изживяване във вана или душ в спа лечение. Има умни вани, които се доставят с приставки, които ще подобрят вашето изживяване при душ. Някои имат въздушни струи, които ви доставят приятни усещания като дълбок масаж при къпане. Други имат контроли за бърза промяна на температурата на водата и също така настройват осветлението на настроението за романтична баня. Те могат да имат и парни струи, които можете да използвате, за да имате парна баня. Всички тези приставки за душ могат да превърнат душа ви в спа център и кой не би искал това?

  1. Система за разпознаване на лица в банята

Ако живеете в домакинство с група хора, тогава устройството за разпознаване на лица може да ви бъде от полза. Всеки човек в дома може да програмира своите предпочитания в системата за баня, така че всеки път, когато иска да използва банята, да има вида настройка, която харесва. Може би татко обича да се къпе със студена вода, докато мама не издържа. Тогава банята може да използва персонализираните настройки, за да гарантира, че всеки човек получава изживяването в банята, от което се нуждае.

  1. Самопочистващи се тоалетни

Ако сте гермафоб, самопочистващата се тоалетна е точната технология за вас.

Тези тоалетни се доставят с антимикробни седалки, така че ще сте сигурни, че тоалетната седалка е винаги чиста, преди да я използвате. Те също така имат цикъл на почистване, който измива микробите и замърсяванията в тоалетната чиния всеки път, когато изплаквате. Имате опция, която можете да изберете и за дълбоко почистване. Дори няма нужда да докосвате тоалетните седалки, тъй като те могат автоматично да се повдигат и спускат. Перфектен за всеки, който е мрази микробите!

  1. Програмируеми цифрови душове

Цифровият душ е една от най-полезните високотехнологични инсталации за баня, които можете да получите. Можете да го настроите да доставя точната температура на водата, която предпочитате. 

Можете също така да зададете времето, през което водата трябва да тече, така че да не губите вода. Това е чудесен начин да намалите сметките за вода, особено с членове на семейството, които са небрежни при използването на вода. Можете също така да отидете стъпка по-далеч и да инсталирате високоговорител със bluetooth, който да бъде инсталиран във вашата душ кабина, така че да можете да слушате любимата си музика или радиостанция, докато се къпете.

  1. Автоматични светлини за баня

Вместо да имате ключове за осветление, можете да инсталирате автоматични LED светлини за баня. Спестяват електричество, защото се включват само когато имате нужда от тях. Те имат сензор, който идентифицира движението, така че при всяка стъпка те да светват въз основа на вашето местоположение. Ако застанете пред огледалото, те светят там. Ако сте под душа, те светят там. Можете също така да настроите осветление на настроението, което променя цвета в зависимост от вашите предпочитания.

Това са няколко нововъведения в банята, които можете да инсталирате във вашия дом. Те имат толкова много предимства и значително ще подобрят вашето изживяване в банята. Така че защо не започнете с вашия интелигентен проект за ремонт на баня днес!

За още интересни статии по теми свързани с умни устройства и потребителска електроника може да се абонирате за нашият бюлетин. Намерете ни във Facebook и Instagram.

Предишна статия 5 предимства от използването на слънчеви генератори на открито

Сравни продуктите

{"one"=>"Изберете 2 или 3 артикула за сравнение", "other"=>"{{ count }} от 3 артикула са избрани "}

Изберете първия продукт за сравнение

Изберете втория продукт за сравнение

Изберете третия продукт за сравнение

Сравни