Към съдържанието
Патент за Apple Watch, който може да помогне при болестта на Паркинсон

Патент за Apple Watch, който може да помогне при болестта на Паркинсон

От известно време Apple подобрява здравните функции на своя смарт часовник Apple Watch с добавянето на ЕКГ сензор, както и с добавени функции за проследяване на здравето. 

Ето защо не е изненада, че наскоро подаден патент показва, че Apple работи върху интегрирането на нови здравни сензори в Apple Watch.

Както съобщава Apple Insider, новите сензори могат да помогнат за наблюдение и лечение на болестта на Паркинсон. Те биха работили, като наблюдават движенията на носещия ги и анализират данните с помощта на Унифицираната скала за оценка на болестта на Паркинсон (UPDRS). 

Болестта на Паркинсон се характеризира с редица симптоми, включително тремор и дискинезия. Това е неконтролируемо и неволно движение, което може да изглежда като потрепване или люлеене. 

Новите предложени сензори, описани подробно в патента, няма да се използват за диагностициране на болестта на Паркинсон. Вместо това технологията ще осигури полезен мониторинг на движенията, свързани с тремор и дискинезия, което може да предостави ценна информация на доставчиците на здравни услуги.

„[Това] осигурява целодневна информация за проследяване на симптомите/тежестта [и] предоставя клиничен инструмент за оценка на реакцията на пациента към лекарствата“, казва Apple в заявката за патент. Може също така да подобри качеството на живот на носителя и да му позволи да „планира по-добре ежедневието си спрямо проявата на симптоми“.

Към момента хората с болестта на Паркинсон сами следят появата на симптомите. Въпреки това, Apple смята, че този вид самоотчитане може да бъде неточен, поради което компанията предлага "пасивно проследяване на симптомите на дискинезия и тремор с помощта на компютър носен на тялото".

Въпреки че сензорите за наблюдение на болестта на Паркинсон може да са смела следваща стъпка за Apple, струва си да се има предвид, че виждаме много нови патентни заявки, които се подават всяка седмица – те не винаги се превръщат в готови продукти.

Въпреки това, дори ако тази специфична технология не е интегрирана в бъдеща версия на Apple Watch, тя сочи към интересен и специфичен здравен фокус за технологията за носене на Apple, която се движи напред.

Ако се интересувате от още новини за смарт часовници, следете нашия блог за нови публукации!

Източник: https://www.techradar.com/news/patent-points-to-future-apple-watch-that-can-help-treat-parkinsons-disease

Предишна статия Трябва ли децата да носят фитнес тракери?
Следваща статия Как да използвате Strava с вашата фитнес гривна?

Сравни продуктите

{"one"=>"Изберете 2 или 3 артикула за сравнение", "other"=>"{{ count }} от 3 артикула са избрани "}

Изберете първия продукт за сравнение

Изберете втория продукт за сравнение

Изберете третия продукт за сравнение

Сравни