Към съдържанието
Защо смарт GPS часовник е подходящ подарък за възрастни хора?

Защо смарт GPS часовник е подходящ подарък за възрастни хора?

Технологиите могат да предложат много удобства за възрастните хора, макар че в началото е възможно да изглеждат малко плашещо за тях. Смарт часовници, по-специално, могат да предоставят много предимства на по-възрастните хора. Но намирането на правилното устройство може да бъде малко сложно. В тази публикация ще анализираме какво прави смарт часовниците добър подарък за любим човек в трета възраст и как да изберем точния модел.

Смарт часовник е по същество часовник с технологичен напредък. Той указва времето и се носи около китката, но може да изпълнява и много други задачи. Подобно на смартфоните, смарт часовниците често имат сензорни екрани и приложения, които могат да бъдат инсталирани. Умните часовници обикновено могат да наблюдават сърдечния ритъм и други жизненоважни медицински показатели в допълнение към таймерите за работа или алармите.

Функции на смарт часовници

Тези часовници често се отличават с безброй функции, включително следните:

  1. Сигнали за важни събития или дейности
  2. Сензори в случай на падане с мигновени известия и включително сигнализиране на близки или медицинска помощ
  3. Слушане на музика или аудиокниги (полезно при хора с увредено зрение)
  4. Отговаряне с гласови съобщения
  5. Измерване на показатели при разходки или тренировки
  6. GPS за проследяване на местоположение и сигнализиране
  7. Дълъг живот на батерията

В проучване през 2019 г. организация изследва плюсовете и минусите, свързани с използването на смарт часовници при възрастни хора. Изследването търси начини, по които smart часовник може да подобри отчетения от пациента резултат на настроението, болката и умората. Организацията намира следната информация:

Изглежда липсва систематично използване на технологията за смарт часовници сред възрастните.

По-възрастните изглежда често имат по-ниско самочувствие и по-висока тревожност, когато са изправени пред нови технологии. Въпреки това, степента на запознаване със смарт часовник се увеличава, защото той прилича много на обикновен часовник.

Пенсионерите желаят опростен интерфейс, техническа поддръжка и разбираеми инструкции, необходими за преодоляване на техническите бариери.

Интерфейсът със сензорен екран понякога е предизвикателен за използване за възрастни хора поради малкия размер на екрана на часовника и намалената двигателна способност и координация, които могат да възникнат в процеса на стареене.

Възрастните хора, които участват в изследването, също се интересуват от потенциални бъдещи характеристики, включително способността да поддържат своя доставчик на здравни грижи „в течение“ чрез портал на доставчик на здравни грижи или електронна интеграция на здравни досиета.

Въз основа на констатациите от това проучване, смарт часовниците доказват, че могат да бъдат полезни за възрастните хора. Те предлагат много функции, които се харесват на възрастното население, въпреки че може да има някои първоначални предизвикателства при научаването как да се използват.

Имайки предвид казаното дотук, ние смятаме, че смарт часовници могат да бъдат чудесен инструмент за възрастни хора! Те предлагат множество предимства и могат да бъдат източник на информация и забавление. Но когато търсите умен часовник за възрастни, не забравяйте, че някои дизайни могат да изглеждат твърде сложни за възрастните.

GPS часовници и гривни за възрастни хора

По-възрастните хора често не са ентусиазирани от смарт устройства, но биха оценили по-просто устройство, което да следи здравословното им състояние и даде спокойствие, както на самите тях, така и на техните близки. Някой модели смарт часовници са проектирани специално с тази цел и имат функции като SOS бутон, споделяне на GPS местоположение в случай, че носещият го се изгуби или падне, функция Geo Fence, както и възможност за разговор през гривната.

Ето само няколко примера за GPS часовници и гривни, които според нас възрастните хора ще оценят поради широката им гъвкавост и лекота на използване. 

Смарт gps гривна за възрастни хора Vektros VS18  Смарт gps гривна за възрастни хора Vektros VS28Смарт GPS часовник Vektros VM09 за възрастни хора и деца

Изглежда, че в някои случаи Смарт GPS часовник е точното нещо, за да накарате и възрастните, и близките им да се чувстват по-безопасно. Но все още има дълъг път в адаптацията на технологии за възрастни хора. Толкова много нови разработки са на път и ще трансформират грижите за възрастни. Що се отнася до умните часовници, може да помислите за тези последни насоки:

Постарайте се да поддържате възрастните си близки в течение на света на технологиите.

Обяснете и продължете да обяснявате, ако е необходимо, че технологията може да направи огромна разлика в качеството на живот на възрастните към по-добро.

Работете усърдно, за да информирате и помагате на вашите по-възрастни близки да поддържат комуникационните линии отворени.

Не забравяйте, че технологиите са начин да запазите възрастните хора ангажирани, умствено активни и физически в безопасност.

За още интересни статии по теми свързани с умни устройства и потребителска електроника може да се абонирате за нашият бюлетин. Намерете ни във Facebook и Instagram.
Предишна статия 5 предимства от използването на слънчеви генератори на открито

Сравни продуктите

{"one"=>"Изберете 2 или 3 артикула за сравнение", "other"=>"{{ count }} от 3 артикула са избрани "}

Изберете първия продукт за сравнение

Изберете втория продукт за сравнение

Изберете третия продукт за сравнение

Сравни