Към съдържанието
Ръководство за закупуване на Смарт Кантар

Ръководство за закупуване на Смарт Кантар

Претеглянето на седмична база е една от най-важните части на диетите и фитнес програмите. Ежедневното или седмичното претегляне може да ви поддържа фокусирани към целите си и ще имате допълнителната мотивация да виждате как теглото ви намалява на екрана на  кантара през седмиците, месеците и годините. Единственият проблем с претеглянето седмично на традиционен кантар е, че виждате само едно число. И когато погледнете само теглото си, не получавате пълна, по-обширна картина на цялостното ви здраве. Смарт кантарите са едно от последните допълнения към смарт технологиите, които имат за цел да улеснят поддържането на добро здраве.

С умен кантар ще видите, че вашето телесно тегло е само една част от пъзела, когато става дума за вашето здраве. Смарт кантарите могат да измерват набор от здравни показатели като телесни мазнини, индекс на телесна маса (ИТМ), сърдечна честота в изправено положение, костна маса и др.

Съдържание

  1. Какво е смарт кантар?
  2. Технологията, вградена в смарт кантарите
  3. Захранване на смарт кантар
  4. Какво измерват смарт кантарите?
  5. Максимален капацитет на теглото на смарт кантарите

Какво е смарт кантар?

Смарт кантарът е устройство за вашата баня, което изглежда точно като традиционен кантар, но се свързва и комуникира данни с други устройства. Основната разлика между традиционния кантар и смарт кантара е, че вторият компилира повече от един показател за цялостното ви здравословно състояние и споделя тези данни, така че можете лесно да ги запазите за бъдещи справки. Някои везни могат да улавят данни като сърдечен ритъм, костна плътност и индекс на телесна маса, след което да предават тези данни на вашия телефон или таблет, за да можете да видите история на цялостния си напредък. Освен това, много работят в синхрон с фитнес тракери и множество здравни приложения, като по този начин предлагат допълнителна функционалност и предимства.

Защо трябва да изберете смарт кантар?

Наличието на смарт кантар означава, че можете да поддържате подробна история на вашето тегло, телесна маса, мускулна маса и сърдечно здраве, тъй като то се променя във времето. Тъй като интелигентните везни използват приложения, за да следят вашите здравни данни, можете да натрупате здравни данни за няколко години, просто като стъпите на везната. Документирането на напредъка ви е чудесен мотиватор да продължите да спортувате и да се придържате към здравословна диета.

Технология, вградена в смарт кантарите

Смарт кантарите използват вградени технологии, предназначени да събират данни от всеки, който стъпи върху тях. Този тип кантар използва биоелектричен импедансен анализ (BIA), за да получи вашите измервания. BIA включва преминаването на много слаб, неоткриваем електрически ток през краката ви. Резултатите са последователни и точни и ще ви дадат представа за състоянието на тялото ви в деня на претеглянето.

Смарт кантарите обикновено комуникират с други устройства чрез Wi-Fi и Bluetooth. Например, след като свържете своя кантар към Wi-Fi мрежата на вашия дом, той ще използва вашата домашна мрежа, за да предава данни на вашия телефон.

Всичките ви данни ще бъдат регистрирани в съвместимото приложение на интелигентния кантар и можете да споделяте тези данни с приятели и семейство, със здравен специалист или да ги синхронизирате с други приложения за фитнес. Ако в момента използвате фитнес тракер и приложение за проследяване на вашите данни за здравето и фитнеса, може да искате да изберете интелигентна везна, произведена от същия производител и  да си осигурите пълна съвместимост между любимото си приложение и вашия кантар.

Захранване на смарт кантар

Повечето смарт кантари използват AAA батерии за захранване, но други ще използват литиево-йонни батерии за по-голяма мощност. Животът на батерията ще зависи от това колко често стъпвате върху кантара.

Какво измерват смарт кантарите?

Стъпването на интелигентен кантар ще ви покаже теглото, но може също така и по-пълна картина на цялостното ви здраве. Има няколко различни показателя, които умните кантари ще измерват за вас.

Кантар със 17 функции за измерване на тялото Yunmai S M1805

1. Телесни мазнини

Вашето тяло се състои от мускули и мазнини и когато теглото ви спадне, не винаги губите само телесните си мазнини. Интелигентната везна ще ви уведоми какъв е индексът на телесните ви мазнини в момента и ще проследи вашия ИТМ с течение на времето, за да можете да разберете дали всъщност губите мазнини, когато може да губите водно тегло или мускулна маса.

2. Индекс на телесна маса (ИТМ)

Вашият индекс на телесна маса е добър индикатор за това колко здрави сте в момента, като включите височината и теглото в обобщено число, което категоризира хората като с поднормено тегло, наднормено тегло и т.н. Високият ИТМ (обикновено над 24,9) може да означава, че имате значителни телесни мазнини и това е показател, който трябва да наблюдавате, дори ако не сте на диета или програма за упражнения. Тъй като вашето тегло и ИТМ се увеличават при нездравословен начин на живот, високият ИТМ може да показва възможност за здравословни проблеми в бъдеще.

3. Мускулна маса

Ако тренирате всяка седмица, вероятно се опитвате да отслабнете. Когато стъпите на традиционен кантар и видите, че теглото ви се е увеличило, първата ви реакция може да е да се тревожите, че не сте тренирали достатъчно. С интелигентен кантар ще можете да видите дали теглото ви се е увеличило поради мускулна маса, придобита по време на вашите силови тренировки.

4. Костна маса

Смарт кантарите могат да измерват вашата костна маса. Ниската костна маса може да означава, че сте изложени на риск от остеопороза. С измерването на костна маса ще можете да разберете дали трябва да коригирате диетата си, да спортувате или да приемате витамини, за да предотвратите по-нататъшна загуба на костна маса или да намалите вероятността от бъдещи проблеми, произтичащи от нея.

5. Процент на хидратация 

Количеството вода, което задържате, може да повлияе на числото, което виждате на кантара, така че да знаете нивото на хидратация е важно, когато се претегляте. Вашето ниво на хидратация също може да ви уведоми дали сте дехидратирани и трябва да пиете повече течности.

6. Сърдечен ритъм и ЕКГ 

Да знаете колко често бие сърцето ви в покой е също толкова важно, колкото да знаете колко често бие по време на тренировка. Смарт кантарът може да измери пулса ви, когато стъпвате на него, а проследяването му във времето може да бъде добър показател за цялостното ви здраве на сърцето.

7. Смарт кантари за проследяване на бременност и бебешки режим

Смарт кантарите ще проследят растежа на вашето семейство и могат да се адаптират към различни етапи от живота. Някои интелигентни везни имат функция за проследяване на бременността, за да следите как се движи теглото ви по време на този прекрасен период. Някои модели имат и Baby Mode, за да можете да следите теглото на вашето бебе. Всичко, което трябва да направите, е да стъпите на кантара, докато държите бебето си, и той ще отчете теглото му.

8. Проследяване на храненето

Когато искате ръка за помощ, която да управлява това, което ядете и калориите ви, можете да използвате своя кантар, за да проследите дневния си хранителен прием.

Колко души ще използват смарт кантара?

смарт кантар

Наличието на интелигентен кантар означава, че можете да споделяте теглото си и други данни с приятелите и семейството си, но можете също така да споделяте самия кантар. Можете да настроите множество профили в рамките на съвместимото приложение за интелигентна везна и всеки път, когато членовете на вашето семейство стъпят на везната, те ще получат свои собствени здравни данни и ще ги присвоят към своя профил.

Съвместим с най-добрите приложения за здраве и фитнес.

Различни видове интелигентни везни ще се синхронизират с фитнес часовници, включително Apple Watch, Garmin, Fitbit и Google Fit. В зависимост от това кой интелигентен кантар изберете, вашият кантар може да има синхронизиране на данни в реално време, така че теглото ви да се качва автоматично в различните приложения за здраве и фитнес, които използвате.

Максимален капацитет на теглото на смарт кантар

Интелигентната везна е подобна на традиционната везна по това, че има максимален капацитет на тегло. За повечето смарт кантари този капацитет е 400 паунда или 181 кг. Някои везни може да имат по-малък капацитет от приблизително 330 паунда или 150 кг.. Ако се интересувате да знаете максималния капацитет на везната, разгледайте характеристиките на производителя.

Направете следващата стъпка

Заедно с диетата, упражненията и проследяване на фитнес, който да ви държи мотивирани, смарт кантарът може да бъде ценен инструмент за всеки, който иска да види пълна картина на цялостното си здраве. Има много видове интелигентни везни с различни функции, които варират от измерване на сърдечната честота, ИТМ, мускулна маса и др. Сега с този интелигентен наръчник за закупуване на смарт кантар сте готови да намерите правилния за вас. Разгледайте богат избор от всички видове смарт в SmartX.bg!

Източник: https://blog.bestbuy.ca/buying-guides/smart-scale-buying-guide

Предишна статия Този нов здравен тракер има „безкрайна батерия“ 
Следваща статия Какво представлява индексът на телесна маса (ИТМ)?

Сравни продуктите

{"one"=>"Изберете 2 или 3 артикула за сравнение", "other"=>"{{ count }} от 3 артикула са избрани "}

Изберете първия продукт за сравнение

Изберете втория продукт за сравнение

Изберете третия продукт за сравнение

Сравни